El riu Besòs aprofitarà l’excedent de les aigües freàtiques de Sant Adrià

L’excedent de l’aigua freàtica o subterrània de Sant Adrià que tenia com a destí la claveguera, arribarà a partir d’ara al riu Besòs.
La iniciativa, que aconseguirà millorar i augmentar el cabdal ecològic del riu, aprofitarà aquesta aigua sobrant, adequada per al retorn al medi receptor. L’actuació, emmarcada en el programa d'actuacions en paisatges naturals i urbans (PSG), ha sigut possible gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament i l’AMB. Té un cost de 185.390,71 € dels quals l’AMB financia 139.043.03 €, un 75 %, i l’Ajuntament aporta el 25% restant (46.347.68 €).
Fins ara, per tal de mantenir l'aigua subterrània per sota del nivell dels aparcaments soterrats, era bombejada per quatre pous situats a l’entorn de la plaça de la Vila, ja que en cas contrari, gran part d'ells estarien inundats. Part d'aquest excedent s'aprofita per al reg de zones verdes, espais esportius i neteja de carrers i la resta s'aboca al clavegueram i es dirigeix a la planta depuradora d'aigües residuals. Amb aquesta acció el sobrant anirà cap al riu Besòs, fent complerta una voluntat necessària des de fa molt de temps per part del consistori.
En paraules de la regidora de Medi Ambient, Ruth Soto, “amb això no només aconseguim donar un ús més integral a l’aigua, sinó també aportar un cop més valor al riu Besòs, com l’espai natural que ens identifica a totes i tots els adrianencs i que cada vegada més recupera la seva biodiversitat i la qualitat de l'aigua”.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,578SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure