El ple de Sant Adrià aprova congelar la majoria de taxes municipals pel 2013

29/10/2012. L'IBI, l'IAE i impost de vehicles queden congelats i només serà més car aparcar en la zona blava o al pàrquing sota la plaça de la Vila.

S'aproxima el final d'any i abans no començar a elaborar el pressupost per a l'any que ve, els Ajuntaments fan la seva proposta de taxes i impostos municipals per a l'any entrant. I això és el que ha presentat a la seva aprovació l'equip de govern de Sant Adrià, que emmig d'un ple que ha durat gairebé quatre hores, ha aprovat gairebé per unanimitat la pressió fiscal municipal per al 2013. I, en aquest sentit, s'ha acabat aprovant -tot i l'abstenció de PxC- uns impostos que, en la seva majoria, queden congelats respecte als de l'any passat. IBI, IAE, impost sobre vehicles, impost de construccions i obres, dipòsit municipal, lloguer de places d'aparcament municipals o de pistes esportives ni incrementen ni descendeixen el seu cost respecte a aquest any. El mateix passa amb la resta de taxes relatives a serveis socials, administratius o culturals.

 

En aquest sentit, només hi ha alguna pujada. Té a veure, per exemple, amb l'aparcament de rotació del pàrquing de la plaça de la Vila (puja un 2,9%) o el de l'aparcament a la zona blava, que s'incrementarà un 2,8%. A més, les caixes i bancs que vulguin instal·lar caixers a la via pública hauràn de pagar un 5% més, mentre que serà un 4% més el que hauran de pagar les companyies de serveis -aigua, llum, telèfon, etc- per obrir rases als carrers. D'altra banda, continuen algunes bonificacions en IBI a famílies nombroses i a la gent gran per l'ús de determinats serveis socials. Pel que fa a noves taxes, només n'hi ha una: es cobrarà a les obres noves si volen revisar la connexió al clavegueram.

 

El regidor d'Hisenda, Pedro Rivero (PSC), ha argumentat que l'Ajuntament és conscient que una congelació dels impostos com aquesta "complicarà" l'elaboració del pressupost per a l'any que ve, doncs es preveu no ingressar tant per aquests conceptes. "Amb la crisi, moltes famílies potser ja no utilitzaran segons quins serveis, i menys si els apugem la pressió fiscal", ha explicat Rivero abans d'assenyalar un dels handicaps en concepte de tributs que ja ha afectat aquest any i seguirà afectant els pressupostos futurs: el fet que, anualment, el consistori deixi d'ingressar un milió d'euros per la desconnexió de les Tres Xemeneies.

 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure