El millor fi de festa possible (1-2)

04/05/2014 – El Sant Gabriel derrota a domicili al València en el darrer partit de la temporada i anuncia que seguirà un any més competint a Primera Divisió.

La temporada vinent hi haurà futbol femení d’elit a Sant Adrià. La decisió del Sant Gabriel de continuar un any més a la màxima categoria del futbol femení espanyol ha estat, sens dubte, una de les grans notícies de la jornada.

El club ha emès un petit comunicat assegurant que l’entitat ha resolt els problemes més urgents i que aposta per seguir a Primera un any més. Caldrà veure amb quines condicions i objectius.

En el plànol esportiu, el Santgra ha seguit brillant, tal com va fer contra l’Atlético de Madrid fa uns dies (2-1), i acaba la temporada en novè lloc, sumant 34 punts i amb dues victòries en els dos darrers partits.

A Paterna, les blaves han estat millors que el València, amb Sandra Hernández brillant amb llum pròpia. Només començar, la davantera canària ha avisat amb una vaselina que gairebé es cola a la porteria valenciana quan Mariajo ja estava venuda (4’).

Les adrianenques dificultaven el joc per dins al València i impedien que el conjunt ché pogués sortir tocant des de camp propi. En defensa, Marimón es mostrava segura en un xut de falta de Leila (15’), i tot seguit Mariajo aturava una rematada potent de Lilo (20’).

La millor ocasió pel València la desaprofitava Anita Amo, creuant massa la pilota quan es trobava en una posició franca per marcar (23’). Abans del descans, el Sant Gabriel viuria un minut de somni, amb dos gols quasi consecutius.

Primer, Sandra marcava en la sortida d’ún córner (38’), i just després, Villagrasa aprofitava una errada defensiva del València per superar a plaer a Mariajo (39’). Les locals semblaven mortes, però Gio donaria vida fent el 1 a 2 gairebé sobre el xiulet final (45’).

Després del descans, Brenda tindria una ocasió molt clara per marcar el tercer gol del Santgra (55’), com també Sandra, que no s’esperava un rebuig en última instancia i no podia apuntar bé cap a la porteria del València (69’).

Defensivament, l’equip de Dani Limones treballaria bé fins al final, i no patiria grans ensurts. Aquesta victòria permet al Sant Gabriel sumar 34 punts i quedar-se a només sis de la Copa del Rei tot i la temporada irregular que han fet les adrianenques.

El Santgra tanca la lliga novè, amb un balanç de nou triomfs, set empats i 14 derrotes. Les blaves han marcat 40 gols i n’han rebut 56 en els 30 partits de lliga disputats. Sandra ha acabat la lliga en un gran estat de forma, marcant tres dianes en els darrers dos duels.