El Govern tanca la Residència Sant Adrià per “greus irregularitats” durant la pandèmia

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha decidit tancar la Residència Sant Adrià com a mesura cautelar d'aplicació immediata fins que es resolguin definitivament els expedients sancionadors oberts contra el centre, ja intervingut per la Generalitat arran de la crisi de la Covid-19 per les greus irregularitats detectades en el seu funcionament i organització. El departament ha pres ara aquesta decisió perquè ha constatat que el centre no compleix els requisits establerts per garantir els drets de les persones residents en el marc de la crisi sanitària, ni tampoc es garanteixen els drets dels treballadors.
La Residència Sant Adrià és un centre privat, en aquest cas amb 25 places, 20 de les quals són de finançament públic. La Generalitat la va intervenir el dia 31 de març i va substituir els gestors, Residència Sant Adrià SL, pel Consorci de Salut i Social de Catalunya, que ha controlat la situació assistencial i sanitària de la residència. Ara, però, ja està qualificada com a 'verda' en matèria de contagis.
Els inspectors van obrir un expedient als anteriors gestors el 3 de juny per dues infraccions greus i vuit de molt greus.
Ara, les entitats responsables de la gestió tenen l’obligació de fer efectiu el tancament del centre en coordinació amb el departament, que ja ha començat a treballar en la reubicació i garantia de drets de les persones residents durant les properes setmanes. Primer s’oferirà a les famílies una alternativa en un altre centre privat, i en segona instància, se’ls oferirà una plaça pública. Fins al tancament efectiu dels centres, hi continuarà al capdavant el Consorci de Salut i Social de Catalunya.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure