El govern preveu un increment del pressupost municipal del 3% aquest 2018

23/02/2018 – El PSC negocia amb l'oposició des de fa setmanes; volen portar-ho a ple el mes de març.

Fa setmanes que el govern local està immers en la negociació del pressupost municipal d'aquest 2018. Les trobades amb les diferents forces polítiques de l'oposició es multipliquen amb l'objectiu d'aconseguir un suport que el passat curs va permetre aprovar uns comptes de 34,5 milions. La xifra per a aquest 2018, si els acords es materialitzen, serà un 3% superior, més o menys, el que suposaria un augment d'un milió d'euros, més o menys.

 

El regidor d'Hisenda, Pedro Rivero, ha avançat que els pilars dels comptes seran els mateixos que el dels darrers anys: aposta pels serveis socials, l'educació, l'ocupació i la rebaixa del deute viu que, de fet, podria quedar absolutament sanejat enguany. A falta de lligar els suports suficients, el responsable dels números del Consistori ha preferit no avançar més detalls.

 

La idea de l'executiu és poder elevar una proposta al Ple durant la primera quinzena del mes de març, a través d'una sessió extraordinària i sense necessitat d'esperar a finals de mes. “Quant més aviat ho poguem aprovar, menys complicacions de despesa ordinària tindrem. La negociació no està sent fàcil, però hi ha diàleg i bona predisposició per part de tothom. Confio en que podrem aprovar aquest pressupost”, ha explicat Rivero.

 

El pla d'inversions, congelat

 

Un dels problemes d'aquest mandat està sent la manca de concreció de projectes d'inversió, un dels punts que va ser clau per a l'aprovació dels comptes del darrer any. Diferents grups van donar el seu vot afirmatiu per poder negociar les inversions, moltes de les quals revertien en instal·lacions com el Ricart o altres poliesportius, però que de moment no s'han mogut.

 

Rivero explica que els sis milions guardats per a inversions, que podrien arribar fins a 10 aquest 2018, atesa l'acumulació de romanent provinent del superàvit, estan bloquejats per la Llei Montoro, que impedeix, diu el regidor, executar amb els sobrants de pressupost qualsevol despesa que no sigui amortitzar deute.

 

Sant Adrià podria tancar el 2018 sense deutes

 

Si el pressupost s'acaba materialitzant, avança el responsable econòmic, Sant Adrià podrà veure complert aquest 2018 un dels objectius del mandat: deixar a zero el compte de deute viu. A dia d'avui, apunta, l'Ajuntament acumula pagaments per valor d'1,2 milions, que serien amortitzats amb el superàvit de 2017. Tot i que l'exercici no està completament tancat, Rivero assegura que el sobrant del passat any estarà bastant per sobre d'aquest 1,2 milions. “Acabar amb el deute ens permetrà reduir molta despesa anual que podrem redirigir a altres necessitats de la ciutat”.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure