El govern de Sant Adrià vol retornar els diners als afectats per la promoció immobiliària fallida a la Catalana

28/12/2012. També s'ofereix als afectats com a part per denunciar la Confavc, cooperativa impulsora de la promoció fallida

Tal i com s'esperava, el darrer ple de l'any a l'Ajuntament de Sant Adrià va ser mogut. Ho va ser a causa de la problemàtica, traslladada al ple, que estan vivint una quarantena de famílies que s'han quedat sense pis ni sense els diners aportats per a ell en no tirar endavant una promoció immobiliària promoguda per la cooperativa Confavc, i beneïda per l'Ajuntament, al barri de la Catalana. Mitja hora abans de l'inici del ple, tal i com s'havia acordat a través de les xarxes socials, prop d'un centenar de persones es van concentrar davant l'Ajuntament demanant "justícia" al consistori, per tal que els retorni els diners que van aportar fins fa uns mesos. En total, i de mitjana per família, uns 40.000 euros.

Potser per refredar uns ànims ben calents, amb una sala de plens plena en gran part pels afectats, l'alcalde de Sant Adrià, Sito Canga (PSC), va voler començar la sessió fent tot un seguit d'aclariments. El més important, traslladar als afectats la intenció de l'equip de govern de retornar-los tots els diners que ha rebut l'Ajuntament per aquesta promoció fallida. En aquest sentit, el batlle va explicar que el conveni que havia de regir la gestió de la operació apunta que en cas de resolució de la mateixa -com ha passat i com s'havia previst a l'ordre del dia- l'Ajuntament està obligat legalment a retornar tots els diners amb una excepció: els diners destinats a la urbanització de l'entorn del solar, que no serien retornats. Això, que reclamen els veïns afectats, també està disposat el consistori a retornar-lo, malgrat el suposat impediment legat actual. Per això, Canga es va comprometre a trobar "el mecanisme legal" que permeti retornar tots els diners.

Canga, però, va recordar als afectats que l'Ajuntament no és culpable que la operació no fructifiqués, tot carregant la culpa a la cooperativa Confavc. De fet, l'alcalde va explicar que l'Ajuntament també se sent "enganyat i ofès" per haver confiat en rebre uns diners que, finalment, la cooperativa no ha acabat aportant. Tant és així que el govern municipal estudiarà denunciar la cooperativa per aquests fets, i ha ofert als afectats la seva participació com a acusació particular per denunciar el cas si ells també ho troben oportú.

Per últim, i per tal d'aclarir la "mala informació" que estan rebent els afectats i que està provocant un rebuig "cap a l'Ajuntament", el govern s'ha compromès a oferir tota la informació i totes les explicacions pertinents en una reunió amb les famílies que tindrà lloc el proper 15 de gener. Fa pocs minuts, l'Ajuntament ha emès un comunicat en què diu el següent:

"1. Segons ha informat HABITATGES Veïnals SCCL, que pertany a la CONFAVC (Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya), aquesta cooperativa no ha aconseguit el crèdit per construir la promoció de pisos tal i com es va comprometre. L’Ajuntament ha intentat facilitar el procés, i en aquest sentit ha modificat 2 vegades el conveni per endarrerir els terminis de pagament. Per tant, si els pisos no es poden construir l' única responsable és la cooperativa Habitatges Veïnals

2. L’Ajuntament va vendre un terreny públic a la cooperativa per a la construcció dels habitatges i va informar a tota la ciutadania dels plans de construcció de la promoció, com sempre que s’han fet pisos en terrenys públics, però en cap cas té cap responsabilitat en la seva edificació. Les persones afectades tenen relació legal amb Habitatges Veïnals i no amb l’Ajuntament.

3. Per tant volem tornar a remarcar que la responsabilitat de la gestió dels habitatges és de la cooperativa Habitatges Veïnals (CONFAVC) i no de l’Ajuntament. Malgrat això, cal dir que des del primer moment l’Ajuntament ha estat al costat de les persones afectades i continuarà treballant per intentar trobar una solució."

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,568SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure