El Consorci proposa rehabilitar l’edifici Venus de La Mina

03/07/2014 – Generalitat i Ajuntament s'han reunit aquesta setmana amb els veïns per explicar el plantejament i ara s'obre un procés de negociació per tancar un acord.

El Consorci de la Mina ha informat aquesta setmana als veïns sobre la seva proposta per iniciar els tràmits per desafectar l’edifici Venus de Sant Adrià de Besòs del Pla Especial de Reordenació i Millora del barri de la Mina (PERM) i procedir a l’encàrrec i la redacció de projectes d'obres de rehabilitació d’aquest edifici. L’anunci s’ha fet en el transcurs d’una reunió amb els afectats presidida per la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila; i l’alcalde de Sant Adrià de Besòs, Joan Callau. A partir d'aquesta proposta s'obre un procés negociador amb la voluntat de tancar un acord abans de finalitzar aquest estiu.

 

Un projecte iniciat fa més de 10 anys

Inicialment el PERM, aprovat el 2002, contemplava l’afectació dels 244 habitatges de l’edifici Venus. Es va donar l’opció als veïns de ser reallotjats a nous edificis construïts pel Consorci del Barri de la Mina on els veïns només haurien d’abonar la diferència entre el preu de venda dels nous pisos i l’import de la indemnització per l’habitatge afectat per l’expropiació, ajustant els imports a pagar a condicions avantatjoses.

 
El primer redactat del PERM també contemplava l’afectació de 94 habitatges més dels carrers Mart, Llevant i Estrelles, però una modificació de 2010 va reduir aquesta afectació a 8 habitatges de Mart i 8 habitatges de Llevant, però mantenint la opció del reallotjament per als edificis desafectats.

 
Des d’aleshores, 47 famílies han optat per acollir-se al procés de reallotjament i anar a viure als nous habitatges de substitució: 26 de l’edifici Venus i 21 dels edificis Mart, Llevant i Estrelles.

 
Voluntat de trobar solucions per als veïns afectats
 
Durant aquest temps, el Consorci ha anat mantenint reunions i trobades personalitzades amb les famílies i ha constatat, diuen, les dificultats que aquestes tenen per accedir al nou habitatge amb les condicions econòmiques establertes, a banda d’haver-hi veïns que han mostrat el seu desig de no deixar el pis que ocupen actualment a l’edifici Venus.

 
Per aquest motiu, s’ha proposat als veïns que l’edifici Venus es rehabiliti quedant desafectat del PERM i per tant no serà enderrocat. Així mateix se’ls ha comunicat que, tot i això, disposaran d’un període per decidir si encara volen acollir-se al pla de reallotjament aprovat.

 
Amb la rehabilitació de l’edifici Venus i el reallotjament dels veïns en habitatges socials, es pretén també donar cabuda a altres tipus de col·lectius (estudiants i professors del nou Campus) per donar permeabilitat al barri, a banda d’utilitzar els habitatges que restin disponibles a les pròpies politiques d’habitatge social.

 
Obres de rehabilitació de l’edifici Venus

 
Amb aquestes obres es rehabilitarien els espais comuns, els accessos i la planta baixa, tot el nucli d’escala amb els replans del primer al desè pis i la coberta de l’edifici d’habitatges situat al carrer Venus 1-11.

 
Les obres inclourien, principalment, la reforma dels vestíbuls d’entrada i de la planta baixa amb nous paviments, revestiment i instal•lacions, inclosa la substitució total de la coberta dels vestíbuls; noves cabines, portes de replà i planta baixa dels ascensors; nova maquinària i quadres dels ascensors; nova instal•lació elèctrica dels replans d’escala i enllumenat; noves bateries de comptadors d’aigua; noves finestres de tots els replans i de la porta de sortida de l’escala a la cobertura; repintat de tots els paraments dels replans; reparació de les baranes i dels graons d’escala, i restitució de la cobertura de l’edifici.

 
Degut al volum de les obres i amb l’objectiu d’afectar el mínim possible la vida quotidiana dels veïns, ja que es renoven accessos i zones de pas, es preveuria un període d’execució de les obres adequat.
 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure