El Club Gimnàstica la Mina-Gervasio Deferr, premiat per la Fundació Catalana per l’Esport

08/06/2017 – El projecte del club de Sant Adrià de Besòs és una de les iniciatives triades entre 140 candidatures de tot Catalunya per rebre un reconeixement als Guardons de l’esport.

 

Fa uns anys, la identitat esportiva de la Mina es basava exclusivament en la lluita, però des d’un temps enrere aquesta s’ha vist ampliada gràcies a la irrupció que ha tingut la gimnàstica artística al barri.

 

El Club de Gimnàstica la Mina-Gervasio Deferr s’ha encarregat de liderar aquesta explosió de gimnastes, consolidant un projecte esportiu i social que ofereix un espai d’entrenament de primer nivell a centenars de nens/es i joves.

 

Ahir, a l’Espai Endesa de Barcelona, es va celebrar la primera edició dels Guardons de l’esport, premis organitzats per la Fundació Catalana per a l’Esport amb la missió de reconèixer la tasca de 21 projectes esportius d’arreu de Catalunya que compten amb un objectiu comú: transformar positivament la societat.

 

Els guardons, repartits en sis categories, van rebre fins a 140 candidatures, però només 21 van endur-se un premi. La gala, conduïda per l’actriu Marta Bayarri, va aglutinar a nombroses personalitats del món de l’esport català. Entre ells, Gerard Figueres, Secretari General de l’Esport de la Generalitat, i Carles Combarros, president de la Fundació Catalana per a l’Esport.

 

En la categoria ‘Igualtat d’oportunitats’, camp adreçat a aquells projectes que, a través de la pràctica esportiva, hagin aconseguit millorar la convivència entre col·lectius, incrementar els nivells de cohesió, fomentar la igualtat entre persones i millorar la vida de col·lectius en risc d’exclusió, Sant Adrià va endur-se un dels guardons.

 

Com a exponent del Club de Gimnàstica la Mina, l’exgimnasta Gervasio Deferr va recollir el premi concedit al club adrianenc, reconeixement que premia tota la feina educativa que ha realitzat l’entitat amb infants que viuen en un entorn complicat.

 

“Intentem ensenyar els nens i nenes a través de l’afecte i el respecte. Al principi ho plantegem tot com un joc. Ells no s’adonen que estan aprenent, perquè es pensen que només juguen. A partir d’aquí, nosaltres ja anem veient qui té potencial real”, afirmava en Gervi després de recollir el premi.

 

“La clau és no fer distincions i tractar a tothom per igual. Sigui en el món de la gimnàstica o no, tots els nostres alumnes de la Mina tenen futur i així els ho fem veure”, afegia el triple medallista olímpic.

 

Reconeixement de les autoritats

 

Els Guardons de l’esport també van comptar amb un ampli reconeixement de les autoritats presents dirigit cap als projectes premiats. “Aquests premis suposen un reconeixement per a tots aquells projectes que creen una societat millor a través de l’esport. Són moltes les hores invertides i la valentia per encapçalar aquestes iniciatives. Ho feu molt bé i esperem que amb la feina de la Fundació pugueu trobar vies de finançament”, valorava Carles Combarros.

 

Gerard Figueras, per la seva part, compartia el discurs del president de la Fundació. “Aquests guardons recullen la voluntat dels patrons de la Fundació i de la Secretaria General de l’Esport. Entre tots hem d’intentar fer més visibles aquelles petites coses que fan gran aquest país”, declarava per tancar la cerimònia.

 

Un dels aspectes més positius anunciats al llarg de la gala és la posada en marxa d’un sistema de micro mecenatge a través de la plana web de la Fundació Catalana per a l’Esport. D’aquesta manera, tots els projectes premiats podran rebre aportacions i finançament de tothom que vulgui aportar el seu suport. 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,581SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure