El barri de la Mina de Sant Adrià, sense recursos suficients per als infants

12/6/2013. El Casal Infantil del barri només pot atendre el 46% de les demandes reals que registra

L’Associació Casal Infantil La Mina s’ha mostrat «preocupada» per l’elevat registre de demandes que recull des de setembre, moment en el que s’inicien les inscripcions. Ara, al final del curs, l’entitat s’ha trobat que hi ha hagut poques variacions de places als tres grups d’edat que atenen i que pràcticament no s’han registrat moviments a les llistes d’espera, que a dia d’avui, sumen més de 78 infants no atesos.

Les situacions de les famílies dels últims mesos, especialment les econòmiques, han variat i això ha fet créixer la demanda de places. En aquest sentit, demanen un espai extraescolar on els infants es puguin trobar a les
tardes de dilluns a divendres per jugar, compartir, aprendre, créixer i gaudir d’experiències positives. L’entitat recorda que després del tancament del servei que oferia la Ludoteca Toc Toc situada a l’Escola Mediterrània, el Consorci del barri de La Mina i la Generalitat de Catalunya «van apostar per què el Casal assumís l’atenció als infants de 3 a 5 anys amb els mateixos professionals, ampliant el seu projecte a l’atenció de nens i nenes de 3 a 12 anys i reduint un 33% de les places per als nens i nenes de 6 a 12 anys».

Hi ha altres projectes de suport social i educatiu per als infants, però o són de grups més reduïts o comencen als 8 anys i la majoria fan atenció només dos o tres dies a la setmana. Segons la visió del Casal, és la franja dels 3 als 8 anys la que queda parcialment desatesa al barri de La Mina. El projecte del Casal té un pressupost que permet la contractació de sis professionals i ofereix un total de 60 places cada dia amb una mitja d’assistència del 84%. Durant el curs el Casal atén a uns 130 infants de 96 famílies diferents.

La junta directiva de l’Associació ha fet coneixedores d’aquesta situació a les administracions locals com l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs i el Consorci del barri de La Mina, i també a la Generalitat de Catalunya per tal de que s’estudiïn propostes que sumant esforços puguin donar resposta a l’actual necessitat dels infants i les seves famílies.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,578SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure