Dones del Besòs estrenen una obra per treballar la memòria a través del circ

23/11/2012. Memòries és el resultat de vuit mesos de procés de creació artística al voltant del concepte de memòria en relació al llenguatge circense.

Avui divendres, a les 21h, la Central del Circ acull Memòries, una creació de l’Associació de Dones Ambar Prim i La Central del Circ, el resultat de vuit mesos de procés de creació artística al voltant del concepte de memòria en relació al llenguatge circense. Guiades per la companyia TT les dones de l’associació Ambar Prim s’han endinsat al llenguatge circense incorporant-lo a altres expressions artístiques com el cant, la dansa el teatre i la poesia. Els calaixos de la memòria es poden obrir i tancar deixant aflorar records impulsats per un estímul. El procés creatiu n’és un, i alhora és un canal que facilita el desenvolupament de la memòria a través de la imaginació.

 

L’engranatge del llenguatge del circ amb les demés manifestacions artístiques que aquest grup de dones ha aportat, des de demostracions artesanals fins expressions artístiques coreogràfiques o corals, fan d’aquest espectacle una mostra especial de la què no trobem un anterior referent, com a mínim, dins la trajectòria de La Central del Circ.Després de vuit mesos, elles també han pogut comprendre i a la vegada assimilar la peculiaritat del llenguatge artístic que caracteritza el circ i específicament, el del circ català contemporani.

 

Aquest projecte ha comptat amb el suport de l’Obra Social “la Caixa i ha format part del projecte europeu de cooperació “Parcours Croisés” finançat pel programa Grundtvig de la Unió Europea per a l'aprenentatge permanent. Ha comptat també amb la complicitat del Centre Cívic del Besòs.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,580SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure