Detingut el regidor Juan Carlos Ramos i investigat el gerent del Consorci de la Mina per presumpta relació amb una organització criminal del barri

19/06/2017 – La investigació d'una organització criminal de La Mina deriva en diferents escorcolls, alguns dels quals a l'Ajuntament i el Consorci; en total, un detingut i tres investigats més.

La Mina s'ha aixecat un matí més entre sirenes i helicòpters. També el consistori de Sant Adrià, aquest cop. Aquesta matinada, Mossos d’Esquadra, sota les directrius del Jutjat d’Instrucció número 4 de Badalona, han portat a terme una operació relacionada amb una organització criminal, establerta al barri de la Mina de Sant Adrià, dedicada entre d’altres activitats il·legals a la comissió de delictes contra la salut pública.

 

Fins al moment, s’han intervingut una quantitat important de diners, armes de foc, 162 kg de plantes i 15 kg de cabdells de marihuana, a l’espera del resultat que s'hagi pogut obtindre de les cinc entrades i escorcolls que s’han dut a terme en el marc d’aquest dispositiu.

 

Entrades al Consorci i l'Ajuntament

 

El cap de l’organització criminal hauria realitzat altres activitats presumptament delictives de manera paral·lela al delicte contra la salut pública esmentat en les quals hi haurien participat dues persones que ocupen càrrecs públics a l’Ajuntament de Sant Adrià del Besòs i al Consorci de la Mina. Aquestes circumstàncies han determinat la investigació independent dels fets que ha comportat la realització d’entrades i escorcolls a les seus institucionals.

 

De la investigació s'ha desprès la detenció del regidor del PSC Juan Carlos Ramos, titular de la cartera d'Esports i càrrec de referència al barri de La Mina i al Consorci. De moment, Ramos és l'únic detingut d'un operatiu en el qual hi ha tres investigats més: el gerent del Consorci, Juan Luís Rosique, i dues persones vinculades a empreses de seguretat i amb relació amb l'ens que gestiona els projectes de la Mina.

 

El govern “expressa la seva confiança en l'actuació de la justícia i es posa a la seva disposició per a qualsevol requeriment que se li faci sobre els fets investigats”, segons diu en un comunicat institucional. Sobre la situació de Ramos, afirmen que aplicarà les “mesures escaients”, tot “respectant la presumpció d'innocència”.

 

L'executiu ha convocat una junta de portaveus per facilitar informació als grups de l'oposició, que de moment no s'han expressat, davant la manca de dades.

 

Fonts properes a l'Ajuntamnt sí han confirmat que Mossos s'han endut documentació digital i física de la regidoria encapçalada per Ramos, amb qui la policia encara romandria a la casa consistorial realitzant escorcolls.

 

Fruit de la investigació, el jutge d’instrucció número 4 de Badalona ha conclòs que l’operatiu no implica cap supòsit de corrupció generalitzada que afecti a la institució de l’Ajuntament, del seu alcalde o de terceres persones que a  les investigades. Tampoc afecta a cap altre partit polític.

 

Cal destacar que avui s’ha aixecat el secret de les actuacions i en principi no es preveuen més imputacions, detencions o entrades que les previstes, llevat que es produeixin circumstàncies sobrevingudes.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure