Desastre mediambiental al riu Besòs per un incendi al Vallès

 

Les conseqüències de l’incendi que es va declarar ahir, dimecres 11 de desembre, en una nau a Montornès del Vallès són esgarrifoses, no només pel municipi i la zona colindant, sinò també pel riu Besòs que travessa també les ciutats de Sant Adrià de Besòs i Santa Coloma de Gramenet. Els treballs d’extinció de foc han donat bons resultats i, hores després que comencés l’incendi, aquest ja estava controlat, però l'accident ha provocat l’abocament de dissolvent de la pròpia fàbrica que ha acabat contaminant les aigües del riu, provocant autèntiques catàstrofes.

 

Peixos morts i fauna en perill

 

Centenars de peixos com carpes o anguiles han aparegut surant a la vora del riu després de l’aparatós incendi. Els ambientalistes califiquen l’episodi com “un pal” i els hi preocupa que la contaminació del riu pugui continuant extingint algunes espècies, com les anguiles, que formen part de la fauna marina del riu, a més d’afectar també a alguns tipus d’ocells.

 

L’alcalde Callau i l’alcaldessa Parlon ja han manifestat per les seves xarxes socials la seva consternació davant aquest fet i asseguren que exigiran mesures per tal de solucionar el problema de la contaminació. A aquesta promesa també s’han sumat diversos partits polítics. L’Agència Catalana de l’Aigua, per la seva part, han assegurat que avui dijous realitzaran noves inspeccions per determinar l’abast de l’abocament.

 

El riu Besòs va estar tancat a primera hora de la tarda d'avui per evitar qualsevol accident i es va alertar a tota la població en contacte directe amb el Parc Fluvial.

 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,579SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure