Denuncien un abocament d’aigües fecals al Port del Fòrum

Unes imatges gravades per un veí dissabte a la tarda va anunciar el problema. En aquestes es pot veure com una canonada de la depuradora del Besós —la responsable d’enviar les aigües a tres quilòmetres de distància de la costa—, rebentava i inundava part de la marina del Port del Fòrum, a Sant Adrià de Besòs.

 

Segons els veïns que van enregistrar les imatges i que estan organitzats al voltant de la plataforma Airenet, tant l’Àrea Metropolitana com l’Agència Catalana de l’Aigua no han facilitat tota la informació necessària per saber si la fuita era d’aigües fecals. En aquest sentit, Airenet està preparant una denúncia a Medi Ambient per esbrinar si l’accident ha provocat algun tipus d’abocament incontrolat que pugui atemptar contra la salut pública.

 

Resposta de l’AMB

 

Des de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, asseguren que la canonada s’està reparant i que el diumenge 25 d’octubre estarà ja operativa. L’AMB també apunta que les aigües de la fuita que es va produir al Port del Fòrum són les mateixes que s’acostumen a enviar a tres quilometres de distància de la costa i, per tant, és aigua ja tractada.

 

Segons Airenet, l’aigua que la depuradora està expulsant ara mateix a 250 metres de la costa fa pudor i es poden veure algunes tovalloletes surant a l’aigua. Els veïns creuen que la depuradora del Besòs no fa bé la feina i que, ara mateix, està desfasada. Per això, demanen que es pugui actualitzar per aconseguir que l’aigua que llença al mar sigui més neta.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure