Debut amb derrota i sense minuts per Soldevila (1-0)

16/07/2014 – La selecció femenina sub19 perd contra Irlanda en el primer partit de l’europeu de Noruega i haurà de vèncer a Suècia si no vol caure eliminada tot just començar.

El combinat dirigit per Jorge Vilda no ha tingut un inici d’Eurocopa senzill. Tot i gaudir de més ocasions que Irlanda, Espanya es va topar amb una inspirada Brooke Dune. La portera irlandesa va avortar totes les aproximacions de la sub19 amb grans intervencions.

Va avisar l’equip britànic al primer minut, amb un xut de Row que Sara Serrat blocava sense problemes. La primera acció d’atac d’Espanya la va protagonitzar Sonia Fraile, amb una rematada que marxava desviada. Irlanda pressionava de valent, però això no impedia que Nahikari García engaltés una pressiona xilena que s’estavellava al pal (12’)

Després d’una segona jugada que Shine no va poder materialitzar i d’una canonada d’Ainoa Campo blocada per Dunne, el duel arribava al descans amb el marcador sense canvis (0-0).

A la represa, Irlanda va sortir amb més gana i Sara Serrat va haver d’evitar el gol del combinat de David Connell posant una mà providencial a xut de McCarthy. Al 54’, però, la portera espanyola va veure com una assistència de Sarah Rowe per Claire Shine es convertia en el primer gol del duel.

A partir de llavors, Espanya va anar a totes per mirar d’empatar i Andrea Falcón (62’) va posar novament a prova els guants de Dunne. És cert que McCabe va poder ampliar diferències en un xut ajustat rebutjat per Sara Serrat (65’), però en temps afegit Irlanda va salvar dues ocasions molt clares de Celia Jiménez i Núria Garrote.

Espanya va xutar en set ocasions entre els tres pals, per les quatre rematades irlandeses. La jugadora del Sant Gabriel Paola Soldevila no va disposar de minuts i va viure tot el partit des de la banqueta.

Ara mateix el conjunt de Jorge Vilda és cuer del grup B de l’europeu i se la jugarà el pròxim 18 de juliol contra Suècia (19h) a l’estadi Strømmen, situat també a la localitat de Strømmen, al sud est de Noruega.