Creu Roja i Ajuntament acorden polítiques socials i d’ocupació

15/05/2014 – L’objectiu dels dos acords és donar suport a col·lectius més desfavorits, en perill d’exclusió social per manca de recursos econòmics.

L’Ajuntament de Sant Adrià i la Creu Roja Barcelonès Nord han signat  dos convenis de col·laboració: el primer, per al foment de projectes dins del marc de polítiques actives d’ocupació, i el segon, per al desenvolupament de programes socials durant l’any 2014 (Programa d’Aliments Solidaris i campanya solidària de recollida d’aliments entre el comerç de la ciutat).

L’objectiu dels dos acords és donar suport a col·lectius més desfavorits, en perill d’exclusió social per manca de recursos econòmics.

 

Conveni per al foment de projectes dins del marc de polítiques actives d’ocupació

 

Amb aquest acord Creu Roja i l’Ajuntament acorden treballar coordinadament en programes de polítiques actives d’ocupació per tal d’afavorir la integració sociololaboral dels ciutadans i ciutadanes de Sant Adrià.

 

La Creu Roja al Barcelonès Nord ofereix un servei d’ocupació adreçat a ciutadans de Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs. Mitjançant els diferents programes s’ofereix una resposta integral a les dificultats d’accés al mercat laboral, desenvolupant amb cada participant un Itinerari Personalitzat d’Inserció, enfocat a la incorporació laboral. Durant el seu itinerari, la persona du a terme un procés en el qual es milloren progressivament tant les seves possibilitats d’ocupació com les seves competències i capacitats per accedir a un lloc de treball. S’ofereixen activitats en totes les fases dels itineraris: activació, formació, orientació i intermediació amb mesures complementàries d’acompanyament social.

 

L’any 2013, s’han atès al voltant de 210 persones que han passat per alguna sessió informativa, i 179 són las que finalment s’han incorporat als programes d’ocupació aconseguint una taxa d’inserció del 41,3%. Aquests es porten a terme tant amb fons propis de la Creu Roja, com també amb el finançament del Fons Social Europeu, Obra Social “la Caixa” i Diputació de Barcelona.

 

Gràcies al conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs per fomentar projectes dins del marc de polítiques actives d’ocupació, es potenciarà una derivació mútua d’usuaris que participen dels diferents programes d’ocupació, s’establirà una coordinació per tal de fer un traspàs d’informació i també es farà un seguiment de les accions als quals s’han derivat per tal de resoldre les incidències sorgides en el seu itinerari d’inserció personalitzat.

 

Conveni per al desenvolupament del Programa d’Aliments Solidaris

 

Des de l’any 2012, l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs i la Creu Roja al Barcelonès Nord porten a terme el Programa d’Aliments Solidaris. Aquest programa és una eina de suport a les economies familiars més fràgils i, si bé no cobreix les necessitats d’aliments d’una família, intenta facilitar l’accés a una cistella que permeti descarregar-les d’algunes despeses d’alimentació bàsica

 

Aquest conveni implica la continuïtat durant aquest 2014 de la col·laboració entre les dues institucions pel que fa al Programa d’Aliments i les campanyes solidàries de recollida d’aliments.

 

En l’actualitat s’estan atenent de forma quinzenal a 200 famílies derivades pels serveis socials municipals. Un equip de voluntaris i tècnics de la Creu Roja són els encarregats de fer la distribució de les cistelles bàsiques d’aliments entre els participants del programa, com també gestionar els diferents proveïdors d’aliments. La creixent demanda de famílies per participar en el programa ha fet que s’augmentin tant els proveïdors com el volum d’aliments a distribuir, potenciant de la mateixa manera campanyes de recollida entre la ciutadania.

 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure