Callau treu a la regidoria de Marcuello les competències de Protocol i Comunicació

04/11/2014 – L'alcalde ho qualifica de moviment corrent d'organització interna; Marcuello critica les formes amb les que s'ha pres la decisió: "a 'decretazo limpio'".

El Ple del mes d’octubre, celebrat la passada setmana, es preveia una sessió més o menys tranquil·la, sense pràcticament dictàmens a debatre. No obstant, un dels punts de l’ordre del dia va aixecar polseguera. Després de les mocions, es va donar compte d’un decret a partir del qual s’ha dut a terme una avocació d’atribucions que afecta a la regidoria encapçalada per la tinent d’alcalde Isabel Marcuello. La mesura va servir per comunicar que les competències de Protocol i Comunicació i Noves Tecnologies passen a estar sota la competència d’Alcaldia, en detriment de l’Àrea de Ciutadania. La decisió va crear malestar i incertesa en alguns membres de l’equip de govern i la polèmica es va estendre també a les xarxes socials. Preguntat per aquest diari, l’alcalde Callau ha assegurrat que és “una decisió de reestructuració interna”, que ambdós àmbits “acostumen a pertànyer a les alcaldies en la majoria d’ajuntaments” i “és quelcom molt corrent”. Callau afirma que la decisió s’ha pres ara sense cap motiu més enllà de l’organització interna i no creu que hagi “d’afectar negativament” dins l’entorn del PSC adrianenc.

 

Marcuello, per la seva part, veu amb certa lògica que es puguin modificar i traslladar competències, que s’ha fet molts cops, però sempre dialogant i consensuant mai a “decretazo limpio”. En aquest sentit, la regidora critica que les formes han estat totalment inadequades i que no es va donar per assabentada “oficialment” fins al dia del Ple. No obstant, ha explicat que sí havia conegut l’avocació de retribucions abans del Ple, i que tot plegat li va ser comunicat “per Whatsapp”. “Això és producte d’un acord; Protocol i Comunicacions abasten moltes competències que han de ser transversals a nivell municipal”. Marcuello no ha volgut valorar més profundament la mesura perquè, segons ha avançat, prepara una declaració oficial davant dels mitjans de la que informarà properament.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure