Barcelona estudiarà la possibilitat de connectar el Trambesòs i el Trambaix

21/09/2015 – L'Ajuntament encarregarà la possibilitat de connectar tots dos circuits a través de la Diagonal, el que augmentaria la mobilitat de Sant Adrià.

L’Ajuntament de Barcelona encarregarà properament la realització dels estudis que han de garantir la viabilitat de la unió de les dues xarxes de tramvia que existeixen a la ciutat, el Trambaix i el Trambesòs, i que connecten amb altres municipis, entre ells Sant Adrià i Badalona. La societat municipal Barcelona de Infraestructuras Municipales (BIMSA) serà l’encarregada de dur a terme els estudis, redactar els projectes corresponents i executar les actuacions prèvies o complementàries, les assistències i les obres d’aquesta infraestructura, que s’aniran desenvolupant en fases posteriors.

 

Entre els aspectes que s’han de tenir en compte a l’hora de plantejar aquest projecte, hi ha l’estudi de la demanda i del funcionament de la xarxa unificada de tramvia i l’avaluació de l’impacte ambiental i dels serveis que en poden resultar afectats. També s’ha de fer un estudi detallat de les zones de parada del tramvia, que han de facilitar l’intercanvi amb la resta de mitjans de transport públic de la ciutat.

 

El govern municipal preveu que el desenvolupament d’aquesta infraestructura ampliï la capacitat del transport públic de la ciutat i que, per tant, augmenti la demanda de l’ús del tramvia, l’autobús, el metro, els FGC i la Renfe.

 

“Són uns estudis molt complets que abasten des de l’encaix urbanístic del tramvia dins de la Diagonal i les alternatives, fins al projecte concessional i quina forma pot tenir aquesta concessió perquè inclogui la màxima participació del sector públic”, explica la regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal.

 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure