Aquest és el camí (1-1)

15/11/2014 – El Sant Gabriel és àmpliament superior al Transportes Alcaine, però no mata el partit i veu com les aragoneses empaten en una acció on hi ha hagut un possible fora de joc.

El Santgra ha quallat una gran actuació. 90 minuts d’esforç, sacrifici i solidaritat no han estat suficients per vèncer i sumar la segona victòria consecutiva, però la feina ha de ser aquesta. Les adrianenques han passat per sobre del rival i han gaudit d’una llarga llista d’ocasions per sentenciar, sobretot generades per una Carla Gómez sublim.

Coneixedores de la rellevància dels tres punts, les jugadores del Sant Gabriel protagonitzaven un gran inici de partit. La concentració i la intensitat de l’equip d’Antonio Camacho seguiria en la línia del duel de la setmana passada jugat a Sevilla (0-2).

El Transportes Alcaine, incòmode a l’hora d’intentar crear accions de perill en atac, es topava amb un rival ben estructurat i que no donava cap pilota per perduda. Sota la direcció de Carla Gómez en atac, el Sant Gabriel seria superior a les aragoneses durant el primer temps.

Una passada a l’espai de la davantera cap a Xiki deixava a l’extrem totalment sola davant de Patrícia. La portera del Transportes tapava bé el xut, i Xiki es quedava a les portes del gol, fent impactar l’esfèrica al cos de la jugadora visitant (15’).

Carla seguiria molt activa durant els minuts següents, controlant d’esquena i creant joc ofensiu per les seves companyes. Al seu costat, Glòria Pelegrí ho lluitava tot i en una d’aquestes jugades de fe, aconseguiria generar un desajust defensiu que culminaria en gol del Sant Gabriel.

Pele lluitava una pilota que semblava impossible i, després d’un intent de rebuig, Carla Gómez contrlava l’esfèrica al vèrtex de l’àrea i marcava un golàs de xut creuat impossible d’aturar, tot i la volada de Patrícia (16’).

Després del 1 a 0, el Transportes Alcaine seguiria sense comparèixer. Les línies juntes del Santgra impedien a les visitants estar còmodes en zona de creació, i només forçant alguna falta o en algun córner es podien aproximar a l’àrea de Brigid.

Tot seguit, una finta de Carla, fent passar la pilota per sota les cames, deixava tota sola a una Glòria Pelegrí que controlava massa llarg. Les opcions per fer el 2 a 0 s’escapaven, igual que en una internada des de segona línia de Leti Sevilla que no acabava en gol de miracle. Patri, portera de Transportes, calculava malament la sortida, donant opcions a la migcampista blava d’intentar una vaselina que marxava força desviada (27’).

Durant tot el primer temps, el Sant Gabriel es mostraria molt solvent en les accions a pilota aturada favorables a les aragoneses. Just abans del descans, el Transportes Alcaine només provaria les mans de Brigid en un xut llunyà d’Alba, després d’una pèrdua del Santgra en zona perillosa (44’).

Perdonen massa

Durant tota la segona part, les locals no han deixat d’arribar a l’àrea aragonesa, però la mala sort i les bones intervencions de Patri han evitat el triomf blau. Només començar el segon temps, doble ocasió per Xiki i Pelegrí que la portera del Transportes Alcaine s’ha encarregat de resoldre, amb dues aturades consecutives de molt mèrit (46’).

Just després d’una gran reacció de Paola Soldevila, tirant-se a terra al tall per tal d’evitar l’empat d’Alba, el Santgra ha pagat car l’únic error de concentració que ha tingut en tot el partit. Les blaves han estat massa fluixes en defensa en una jugada per banda del Transportes, culminada per Mamy amb el gol de l’empat (50’).

La jugada ha estat carregada de polèmica, ja que l’assistent ha aixecat la bandera per anul·lar la diana de la davantera del Transportes. L’àrbitre no ha volgut veure el fora de joc marcat el jutge de línia i, després d’uns instants de desconcert, ha concedit el gol.

Les protestes de la banqueta local i del públic no s’han fet esperar. Al Sant Gabriel ha estat desdibuixat durant els minuts posteriors a l’empat, però de seguida s’ha recuperat i ha tornat a dur el control del joc. Avui la recuperació després de pèrdua ha estat brillant, amb tot l’equip implicat en tasques defensives.

Ja recuperades de la mala notícia que ha suposat l’empat, les jugadores del Sant Gabriel han tornat a la ‘feina’ per mirar de buscar el triomf. Després de marxar de quasi tota la defensa amb retalls i alguns rebots, Carla Gómez ha estat a punt de plantar-se tota sola davant de Patri, però l’últim control de la davantera ha estat massa llarg (71’).

Tot seguit, Glòria Pelegrí ha perdonat el 2 a 1 en una ocasió claríssima. La lleidatana s’ha plantat sola contra la portera del Transportes, ha retallat a una defensa que acudia al tall i, quan ho tenia tot de cara, ha rematat justament pel cantó on Patri s’ha llençat (73’).

Les errades no aturaven els atacs del Sant Gabriel i Carla, en un intent de vaselina (75’), Aroa León, en una mala sortida de Patri (77’), i Esther Gimeno, entrant sola des de segona línia (78’), han seguit perdonant la sentència.

El Santgra encara tindria una última ocasió per guanyar, en un refús recollit per Leti Sevilla. La migcampista adrianenca, omnipresent al costat de Carola Garcia durant tot el partit, ha rematat des de l’interior de l’àrea al primer toc. Tot i que el xut ha estat defectuós, l’esfèrica sortia fregant el pal de la porteria del Transportes (81’).

Amb Carla Gómez realment cansada, després de barallar-se amb tota la defensa visitant durant moltíssims minuts, la clarividència ofensiva del Sant Gabriel ha perdut força durant els instants finals. Les blaves han completat amb nota el seu partit davant del Transportes Alcaine, però s’han quedat sense un premi merescut, vistes les ocasions d’un equip i de l’altre.

Aquest empat fa que el Santgra sumi quatre punts i que es mantingui en zona de descens, tot i empatar amb el Santa Teresa, primer equip que marca la salvació. Demà, l’Espanyol hauria de vèncer a les extremenyes per fer bo el resultat d’avui del Sant Gabriel.