Aprenen la lliçó (2-1)

27/09/2015 – El Sant Gabriel suma la primera victòria de la temporada contra el Pallejà, corregint les errades comeses en la derrota soferta davant la PBB La Roca (2-3).

El Santgra arribava a la tercera jornada del campionat de lliga sense punts i amb el record encara fresc de la remuntada soferta contra la Penya Blanc-i-Blava la Roca. L’equip de Loren Rubio, el qual repetia com a local aquest cap de setmana, ha demostrat haver après la lliçó, després de quedar-se sense tres punts que pràcticament tenia guanyats.

Només començar el partit, el Sant Gabriel toparia amb un contratemps inesperat: la lesió d’Alba en una jugada fortuïta. Carla hauria de sortir al terreny de joc per ocupar la demarcació d’extrem, solució que li aniria bé a l’equip de Loren Rubio.

Durant els primers 45 minuts, l’activitat ofensiva del Pallejà seria realment limitada. Sandra hauria d’abandonar els seus dominis per evitar amb una bona sortida que les visitants poguessin generar una ocasió de perill real.

A banda d’aquesta jugada, les del Baix Llobregat es mostrarien incapaces de combinar amb eficàcia en camp contrari, xocant una vegada i contra la defensa d’un ordenat Sant Gabriel.

Les blaves, per la seva part, començarien a despertar en atac a partir de la mitja hora de partit. Aprofitant una errada d’entesa clamorosa entre la defensa i la portera del Pallejà, Abril Rodríguez s’anticiparia a tothom després d’una bona assistència en profunditat d’Orteu per obrir el marcador (30’).

Just després, el Santgra perdonaria el segon en una acció per banda iniciada per Andrea Granados. L’ex de l’Espanyol obligaria Laura a fer una gran intervenció, però Carla no podia aprofitar el refús tot i no tenir cap oposició per fer la rematada. El xut de l’extrem adrianenca seria escopit pel travesser, deixant sense premi a un Sant Gabriel que anava a més amb el pas dels minuts.

La millora progressiva de les locals tindria el seu premi just abans del descans. Abril Rodríguez tornaria a aparèixer per rematar amb el cap una gran centrada d’Esther des del vèrtex de l’àrea i situar el 2 a 0 en el marcador del Ruiz Casado (40’).

Després del pas pels vestidors, el Pallejà mostraria les urpes amb una rematada de Carla Martínez que Sandra hauria d’interceptar amb el cos (51’). El duel s’igualaria amb el pas dels minuts i tots dos equips iniciarien una ferotge lluita al mig del camp per tal de mantenir l’esfèrica allunyada de les respectives àrees.

Tot i la millora visitant, el Sant Gabriel gaudiria d’ocasions suficients per haver golejat el rival. Tania Moyano, en dos xuts llunyans molt ben dirigits (70’ i 84’), es quedaria a les portes d’anotar el tercer gol local, igual que Andrea Granados, qui no podria aprofitar una bona cursa per banda dreta que l’havia deixat en una posició franca per la rematada (72’).

El Santgra inclús estavellaria una nova pilota al travesser i Granados, amb la portera del Pallejà totalment venuda, no encertaria a l’hora d’empènyer el rebot al fons de la xarxa (76’).

Els nervis a les files blaves s’acabarien d’incrementar quan, en una acció aïllada, Carla s’inventaria un obús per tot l’escaire que serviria per retallar diferències (80’). El Sant Gabriel viuria uns últims minuts de tensió, lluitant molt en defensa per evitar que algunes accions d’estratègia del Pallejà poguessin acabar amb l’empat.

Finalment, el conjunt adrianenc sobreviuria al setge visitant, mostrant molt més ofici que el dia de la PBB La Roca (2-3). Aquest triomf fa que el Sant Gabriel surti de la zona de descens.