Amelie i Reugenio, dos dels plats forts de la Festa Major de Sant Adrià

12/07/2012. Els pregoners de la Festa seran l'Agrupament Escorta i Guia de Sant Adrià i  el GadgetoEsplai, que compleixen enguany 50 i 25 anys respectivament.

L'Ajuntament ha presentat fa pocs minuts els actes més destacats d'una nova edició de la Festa Major, que tindrà lloc del 7 al 10 de setembre. Un dels plats forts del programa, tal i com va avançar aquest diari fa uns dies, serà l'actuació en directe a la plaça de la Vila del grup de pop català Amelie, que actuarà dissabte en un concert amb entrada gratuïta. També serà gratuïta, i segurament massiva pel que fa a afluència de públic, l'assistència a l'espectacle d'humor Reugenio, que fa mesos que és en cartell a Barcelona i que recull l'herència del mític humorista Eugenio.

El programa, però, compta amb moltes més activitats per a tots els gustos i públics. Amb motiu del Mil·lenari i en el marc de la tradicional Festa del Riu, tindrà lloc un espectacle que emfatitzarà el paper del riu Besòs com a punt de cohesió i vertebració social de la ciutat. També llavors està previst el casament entre dos gegants de la ciutat, el Pau i la Musa. Pel que fa al vessant esportiu, en totes les activitats que es realitzin al llarg d'aquests dies es comptabilitzaran els minuts d'esport practicats, per tal d'arribar al miler. També enguany es tornarà a repetir, per tercera vegada seguida des que s'ha recuperada, la Cursa Popular. També amb motiu del Mil·lenari es farà la primera travessa nedant just davant de la platja del Litoral, en col·laboració amb el Club Natació Sant Adrià.  La Festa del Mar comptarà, a més de amb l'exitosa Xorrada, amb un espectacle d'acrobàcies i d'altres activitats que reivindiquen el potencial de la platja adrianenca.

A la Rambleta es faran concerts de grups de rock locals i la part més artística la posarà el Festival d'Art de Carrer (FAC) que enguany torna a realitzar-se en el marc de la Festa Major tot i que amb un pressupost rebaixat un 50% per tal de garantir la seva pervivència. En la vessant institucional, a banda del pregó, el dia 8 es reconeixerà la tasca de les forces de seguretat que treballen en la ciutat i dels jutges de pau que ha tingut Sant Adrià des de l'any 1952. També, en aquest cas, el dia 9, s'inaugurarà el Centre Obert de Mossèn Anton i l'hort urbà dels barnabites. Aquell dia també destacarà l'enterrament de la Capsa del Temps, en un punt del barri de la Catalana sobre el qual es col·locarà una escultura realitzada en una antiga edició del FAC. El dia 8, com no, tindrà lloc la missa pel patró a l'Església de Sant Adrià.

Dilluns dia 10 serà dedicat a activitats més infantils, tot i que a la nit tindrà lloc el tradicional Castell de Focs al Riu, i no pas el del mar, que enguany no es realitzarà. El programa també deixarà espai per reconèixer Josep Casacuberta i Pere Camarasa, membres fundadors del Club Petanca Jubipens i que han vist com l'Ajuntament els ha editat un llibre de memòries sobre aquesta entitat. 

Per últim, i tot que no formi part en si mateixa dels actes de la Festa Major, el dia 11 de setembre tindrà lloc la tradicional ofrena floral a la placeta Macià per la Diada Nacional de Catalunya. Enguany, l'elegit per fer el parlament en representació de la societat civil adrianenca ha estat Josep Maria Montferrer, historiador local i membre actiu del barri de la Mina.

La primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Sant Adrià, Isabel Marcuello (PSC), ha emfatitzat el fet que, tot i el negatiu context econòmic, la ciutat pugui oblidar els problemes i estigui una mica alegre per uns dies. "La festa té una programació molt digna però més austera i més casolana que l'any passat", ha dit abans d'apuntar el cost total de l'esdeveniment: uns 80.000 euros, uns 20.000 euros menys que l'any passat. La despesa municipal en aquest sentit serà de 40.000 euros i la resta s'espera obtenir gràcies als patrocinadors. Ara bé, Marcuello ha assenyalat que enguany "no estem del tot satisfets perquè per ara no estem rebent la mateixa predisposició que altres anys per part dels sponsors". En breus dies l'Ajuntament posarà a l'abast dels ciutadans el detall del programa, amb cada acte, on i quan es realitzarà.

 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,580SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure