Amb Brenda el Sant Gabriel somriu (3-0)

09/03/2013 – La jugadora blava ha liderat el triomf del Santgra contra l’Oviedo, amb un gol i una assistència, i fent un partit quasi perfecte en atac.

Només començar, el Sant Gabriel ja va inquietar la porteria de l’Oviedo, sempre generant joc des de la banda esquerra, on Brenda feia el que volia. Després d’una gran jugada personal i d’una passada enrere de la badalonina des de la línia de fons, Villagrasa no arribava a posar el peu per fer el primer (1’).

A continuació, Lilo tastava els guants de Maru amb un xut que la portera de l’Oviedo va refusar a córner, no sense dificultats (2’). Semblava que el Santgra havia sortit a la gespa del Ruiz Casado exhibint la seva millor versió, i les de Dani Limones trobarien el premi del gol ben aviat.

Brenda, engaltant un potent xut des de la frontal, perforava la porteria asturiana fent el primer pel Sant Gabriel (6’). Tot i així, després de marcar, les blaves patirien uns minuts de descontrol i l’Oviedo es faria amb el domini de la possessió.

Les segones jugades sempre queien del cantó visitant, i el Santgra patia per encadenar més de tres passades seguides. En aquest tram del partit, Marimon es jugaria l’expulsió fent una mala sortida i fent caure a una de les davanteres de l’Oviedo, tot i que seria castigada amb la groga.

La portera adrianenca aturaria de forma providencial un xut de falta directa, i veuria com Luci errava l’empat de forma incomprensible, desaprofitant una rematada a poc més de dos metres de la línia de gol (27’).

Superada la mitja hora, però, el Sant Gabriel tornaria a entrar en escena, amb Brenda portant de corcoll a tota la defensa asturiana. Situada en banda esquerra, la migcampista adrianenca marxava de tothom i buscava amb una pilota rasa a una Lilo que no rematava per poc (35’).

Abans del descans, la mateixa Lilo enviaria un xut al travesser, i a continuació Marta Villagrasa apareixeria després d’un primer temps gris per marcar el 2 a 0. La capitana del Santgra executava magistralment una falta directa, superant la barrera i traient les teranyines de l’escaire (40’).

El conjunt de Dani Limones controlaria el joc fins al descans, deixant a l’Oviedo tocat. Les visitants no aconseguirien inquietar a Marimon en gairebé cap moment, ja que el treball defensiu de Nicart i Patxi anul·lava per complet tot l’atac verd-i-negre.

Ja a la segona part, i després d’uns minuts on l’Oviedo va disposar de diversos córners a favor, el Sant Gabriel va sentenciar, de nou amb Brenda com a protagonista. En una recuperació de Gudiel al mig del camp, la central blava s’incorporava a l’atac obrint a banda per Brenda.

La ‘8’ del Santgra marxava de la seva marca i posava l’esfèrica al cor de l’àrea petita, per la rematada al primer toc de Patxi (73’). Poc després, Marimon es jugaria de nou l’expulsió en una sortida en fals, però Lole queia a terra tota sola quan ja havia superat a la portera adrianenca en el mà a mà (76’).

Les ocasions del Sant Gabriel no s’aturaven i Brenda, pletòrica durant tot el matx, es plantava davant de Maru i rematava massa ajustat al pal esquerre (79’). En els deu darrers minuts no hi hauria més moviments, i l’equip de Dani Limones sentenciarien a plaer.

Després de tres triomfs consecutius, les adrianenques sumen 28 punts i, en funció del resultat del Huelva – Rayo, les blaves tancaran la jornada en novè o vuitè lloc.