Allau d’aspirants a 37 llocs de feina d’un pla d’ocupació a Sant Adrià

13/9/2012. Des d'ahir s'han presentat 150 persones per a fer tasques de manteniment de la via pública durant sis mesos

Que la crisi fa estralls arreu, i també a Sant Adrià, no és una frase feta. Hi ha exemples, situacions, que ho posen de manifest. Com la que està demostrant l'allau d'aspirants que un programa ocupacional està tenint a Sant Adrià des de fa poques hores. L'Ajuntament, amb la col·laboració de la Entitat Metropolitana de Barcelona, contractarà 37 persones aturades amb un Pla Integral de Cohesió Social. I, des d'ahir i fins aquest matí, ja són més de 150 persones les que s'han presentat per poder ser sel·leccionades. De ser contractats, faran unes 35 hores setmanals i cobraran entre 800 i 1.200 euros en funció del seu grau de qualificació. A partir de l'octubre i durant sis mesos.

Les feines que es duran a terme tenen a veure amb actuacions de manteniment i neteja de l'espai públic, de zones verdes i de suport administratiu a diferents departaments del consistori. Els aturats, especialment aquells que ja no cobren cap prestació o que estan a punt d'esgotar-la, poden ser prioritaris en la contractació, i també es tindrà en compte la contractació de dones, ja que habitualment aquestes tasques de manteniment de la via pública són exercides per homes. Els interessats en formar part de la convocatòria s'han adreçar aquests dies al Servei d'Informació i Orientació Laboral (SIOL) de Sant Adrià o a l'Oficina de Treball de la Generalitat de Sant Adrià.

El programa forma part del Pla integral de cohesió social dins de la convocatòria del Pla metropolità de suport a les polítiques socials municipals 2012-2015 de l'EMB. Aquesta entitat finança el 80% de l'actuació i l'Ajuntament posa l'altre 20%. La Tinent d'alcalde i Regidora de Recursos Humans, Promoció Econòmica i OAC, Filo Cañete (PSC), es felicita per l'aconseguiment d'aquest projecte, que "contribueix a paliar la situació" que viuen moltes famílies de Sant Adrià. "Ja ens agradaria oferir 300 llocs de treball, enlloc de 37, però menys és res", opina. Pel que fa a la continuïtat d'aquesta contractació, Cañete explica que aquest programa només té una durada de sis mesos. Per tant, si segueix en el futur, serà amb la mateixa filosofia i amb el mateix marc de l'Entitat Metropolitana de Barcelona, però donant oportunitat a que altres persones puguin ser contractades. "El pressupost municipal pel 2013 serà dur i haurem d'estudiar què podem fer", afegeix. "El que està clar, i així ho vam entendre des del govern municipal en veure les necessitats de la ciutat, és que aquests diners s'han de prioritzar en actuacions socials d'aquest tipus, i no tant en inversions urbanístiques", conclou.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure