Ada Colau, compromesa amb el manteniment i futur de les Tres Xemeneies

21/04/2016 – La presidenta de l'AMB reafirma el seu compromís en treballar pel futur front litoral de Sant Adrià.

L’alcaldessa de Barcelona i presidenta de l’AMB, Ada Colau, s’ha mostrat compromesa aquesta setmana amb el manteniment i la projecció de les Tres Xemeneies de Sant Adrià com un dels símbols més importants de la conurbació de la capital catalana. Ho ha fet a una de les sessions participatives d’elaboració del Pla d’Acció Metropolità, celebrada a Badalona, on ha coincidit amb l’alcalde de Sant Adrià, Joan Callau, i l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater.

 

Tots tres han coincidit en la importància de trencar fronteres i afrontar plegats diferents reptes. Dins de l’Eix Besòs, que Colau tant subratlla, un dels pilars més importants per la zona és el futur del front litoral i les xemeneies. De moment, sembla que existeix un compromís ferm per part de tothom de manteniment del patrimoni i de recuperació del tram de costa entre Badalona i Sant Adrià, mitjançant la continuació del passeig Marítim i l’obertura del tram de platja.

 

El procés d’elaboració del PAM recala al Barcelonès Nord

 

El procés participatiu pretén recollir les propostes ciutadanes per a incloure al PAM, i s’estructura a través de la modalitat presencial, mitjançant sis sessions, i també a través de la web de l’AMB. Un cop totes les idees siguin recollides, es durà a terme una sessió conjunta final a Barcelona, un consell d’alcaldes amb la representació dels 36 municipis que conformen l’organisme metropolità i, finalment, l’aprovació definitiva.

 

El PAM perseguirà una vuitantena d’objectius a partir de més de 300 actuacions concretes dividides entres eixos estratègics, amb un pressupost de 663 milions d’euros.

 

L’alcaldessa barcelonina i presidenta de l’AMB, Ada Colau, ha volgut remarcar aquest dimarts que no es tracta d’un procés participatiu, perquè “hauria de ser molt més profund”, però sí una “prova pilot i una declaració d’intencions” per obrir i donar a conèixer l’entitat metropolitana. Colau considera que, fins ara, l’AMB ha estat “un organisme de segona”, i que tant l’administració com la “ciutat metropolitana” tindran futur “en la mesura que la ciutadania les creguin seves”. Aquest continuïtat, diu, podria arribar a traduir-se en unes eleccions directes, fins i tot.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,573SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure