Unesco i l’Agrupació Fotogràfica presenten una exposició sobre els Drets Humans

15/10/2014 – Amb motiu del 10è aniversari d’Unesco Sant Adrià, l’Agrupació Fotogràfica i l’entitat socio-cultural presenten una mostra que reflecteix la relació de Drets Humans Emergents per al segle XXI.

La Declaració de Drets Humans Emergents és un instrument programàtic de la societat civil internacional adreçat als diferents actors estatals i d’altres fòrums. Va se aprovat amb caràcter definitiu en el Fòrum de les Cultures de Monterrey, Mèxic, el novembre de 2007. El que pretén és complementar els drets ja adquirits des d’una nova òptica, el de la ciutadania participativa. Contempla drets plenament nous o actualitzacions dels drets humans clàssics. Sorgeixen de les transformacions que els canvis tecnològics, els moviments demogràfics i la globalització en general han comportat en les societats modernes.

 

La Declaració incorpora un catàleg de prop de cinquanta drets humans emergents, que tenen la democràcia real com a eix vertebrador. És una relació tant heterogènia com ambiciosa. Entre aquests drets hi trobem el dret a l’aigua potable i al sanejament; dret a una renda bàsica; el dret a una formació continuada i inclusiva; dret a la pau; dret a viure en un entorn de riquesa cultural, de coneixement recíproc i respecte mutu entre persones i grups de diferents orígens, llengües, religions i cultures; dret a la diversitat sexual i el dret a l’elecció dels vincles personals; dret a la participació activa en els afers públics, a la ciutat i en la ciutat; a la mobilitat universal; a ser consultat; a la ciència, la tecnologia i el saber; dret a la veritat i a la justícia.

 

Entorn a aquesta declaració gira l’exposició que va ser inaugurada la setmana passada a la Sala Joan Vila i Plana. Amb motiu del 10è aniversari d’Unesco Sant Adrià, l’Agrupació Fotogràfica i l’entitat socio-cultural presenten una mostra que reflecteix la relació de Drets Humans Emergents per al segle XXI, combinats amb les millors fotografies dels últims anys premiades en el Saló Estatal de Fotografia, que des de fa 65 anys organitza la pròpia Agrupació Fotogràfica Sant Joan Baptista.

 

Projecció de Llavor de la llum

 

L’exposició, a més, comptarà amb la projecció del documental Llavor de la llum. Per una nova cultura, de Rai Caor. Es tracta d’un film que intentar fer reflexionar sobre els valors, el diàleg, el camí cap a una societat saludable i sostenible; la cultura i com canviar el món. El visionat tindrà lloc el proper 24 d’octubre (19h) i comptarà amb la presència del seu realitzador.

 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,578SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure