Una mostra d’aquarel·les retrata la varietat d’aus que habita el riu Besòs

12/06/2014 – El Centre Cultural Besòs acull, fins al dilluns 16 de juny, una exposició d'aquarel·les d’aus realitzades a partir de fotografies fetes al riu Besòs per Paco Torres, veí de Sant Adrià.

El Centre Cultural Besòs acull, fins al dilluns 16 de juny, una exposició d'aquarel·les d’aus realitzades a partir de fotografies fetes al riu Besòs per Paco Torres, veí de Sant Adrià de Besòs, autor tant de les fotos com de les aquarel.les.

 

El riu Besòs ha experimentat una millora notable de la qualitat de l'aigua gràcies a la construcció de depuradores al llarg de la seva conca. Tot i que encara la qualitat de l'aigua no és bona, actualment es poden trobar diverses espècies d'invertebrats aquàtics, peixos, tortugues d'aigua i ocells aquàtics.

 

Paral.lelament, la construcció del Parc Fluvial del Besòs i el seu èxit social ha significat un augment espectacular del trànsit de persones al llarg del riu, fet que ha provocat una certa pèrdua de valors faunístics per la por que tenen la majoria d'espècies envers l'home, com per exemple a la desembocadura, malgrat les senyalitzacions per a restringir l'accés de persones.

 

En resum, el Besòs s'ha convertit en una aula de natura enmig de la ciutat on les persones poden observar desenes d'espècies d'animals i plantes al costat de casa. Aquest és el cas de Paco Torres, un veí de Sant Adrià que en els darrers anys ha fotografiat i dibuixat una bona col.lecció d'ocells que posa de manifest l'interès i la necessitat de continuar millorant la depuració de les aigües, juntament amb el valor de la vegetació que creix als marges del riu.

 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,571SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure