‘Una Mina de color’ transforma el paisatge visual del barri

Un mural d’art urbà de l’edifici del carrer Estrelles dels artistes Zosen i Mina és la nova atracció cultural i artística que reflecteix els elements característics del barri de La Mina. 
L’actuació forma part del projecte participatiu ‘Una Mina de color’ que té com a objectiu reconvertir alguns espais de La Mina, com les façanes laterals dels diferents edificis, i millorar el paisatge visual del barri. Convertir el ‘no lloc’ en art, mitjançant una intervenció artística. L’art urbà està tenint rellevància com una aposta per revitalitzar l’espai públic. Els veïns i veïnes del barri de La Mina podran gaudir d’un entorn rehabilitat de forma original que al ser obert tothom pot veure i opinar-ne.
El projecte es va iniciar amb un procés obert de participació amb nens i nenes de La Mina i l’estiu del 2018 els artistes Zosen i Mina Hamada van començar a fer tallers amb algunes entitats que treballen al barri de La Mina per acostar el seu art i incorporar idees i propostes que finalment s’incorporaran al disseny del mural.
Els veïns del barri van expressar a través de la pintura les seves idees i somnis sobre com desitjaven i imaginaven La Mina del futur. La majoria va coincidir en valors com la convivència, el respecte entre les diferents cultures, la visibilitat de les persones que viuen en el barri dins de la societat, la pau, la natura, espais verds, l’amistat, l’amor, la família i la cultura. Els artistes Zosen i Mina van recollir totes les idees i van crear la proposta per a l’esbós del mural. 
Aquesta setmana s’ha iniciat la fase final pintant conjuntament artistes i participants als tallers la part més baixa de la paret, 1,5m d’alçada, i posant-li el nom o títol a la pintura global de l’edifici. 
A Sant Adrià, Zosen i Mina van ser els artistes de ‘El bosc encantat de la C-31’, un projecte d’intervenció mural amb més 400 columnes a Sant Adrià de Besòs i Badalona.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,568SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure