Una entitat de Barcelona engega un projecte social amb joves i adolescents de La Mina

18/04/2016 – La Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU, des del passat mes d’octubre, està desenvolupant al barri de la Mina de Sant Adrià del Besòs el projecte Vitamina.

La Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU, des del passat mes d’octubre, està desenvolupant al barri de la Mina de Sant Adrià del Besòs el projecte Vitamina, amb la missió d’apoderar adolescents i joves per a que esdevinguin referents positius i líders ètics de processos de transformació social en els seus propis barris i entorns personals.

 

La iniciativa va destinada a joves de entre 12 i 16 anys que ja estan vinculats amb entitats del barri o ciutat i, per tant, ja mostren certa motivació i compromís.  En el cas del barri de la Mina, la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU treballa amb un grup de nois i noies membres del Club de Futbol Sala i el Club de Lluita La Mina. El programa té una durada de quatre anys: en el primer es treballa l’aspecte personal; el segon, la part relacional de l’individu; el tercer, el social-emprenedor i, el quart, l’assoliment de l’autonomia (recerca de feina, continuació dels estudis…).

 

Durant el curs escolar, els joves es troben un cop per setmana, guiats per un equip interdisciplinari de professionals de la Fundació Carta de la Pau. A més, els adolescents també tenen el privilegi de conversar amb professionals de referència i conèixer projectes emprenedors que els ajuden a ampliar la seva mirada cap el món.

 

Paral·lelament, l’equip director del projecte, treballa amb els pares i mares temes concrets que els poden ajudar a què el seu fill o filla potenciï el creixement personal i l’apoderament.

 

En aquest moment, a part del barri de La Mina, el projecte Vitamina també es desenvolupa a Mataró i al barri d’Hostafrancs de Barcelona, a ambdós espais en conveni amb la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya (FAGIC).

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,568SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure