Un grup d’inversors vol edificar un hotel de 500 places al Camp de la Bota

24/03/2018 – Els promotors de l'establiment asseguren que disposen d’un acord amb un grup hoteler internacional.

Hotel de 500 places a la vista a les restes del Camp de la Bota. El projecte de construir un gran recinte hoteler entre l’actual zona de pàrquing del centre comercial Decathlon i el Port Fòrum ha començat a desvelar-se, tot i que encara envoltat d’un cert secretisme.

 

A finals de febrer, els promotors del projecte, el grup inversor ASG Iberia, van reunir-se a l’Ajuntament amb membres de l’executiu local i regidors dels partits de l’oposició, per explicar que tenen intenció d’adquirir el terreny (en la seva majoria, en mans privades) i finançar la construcció. També van assegurar que disposen d’un acord amb un grup internacional perquè regenti l’hotel. El nom de la cadena no s’ha revelat.

 

Els plànols dibuixen un edifici amb cinc pisos més una planta baixa i amb habitacions que donarien tant al mar com a la banda que mira a la Universitat Politècnica (UPC) i els pisos nous de La Mina. Segons fonts consultades, la disposició s’ajusta al planejament urbanístic,  que preveu que s’edifiqui un hotel, cosa que permetria simplificar el procés per autoritzar les obres, per les quals no s’aventura un calendari.

 

Tot i que serà la cadena que exploti l’establiment qui seleccioni la plantilla, els inversors van afirmar que posaran com a condició que es prioritzi la contractació de treballadors adrianencs. Els promotors están enllestint tràmits amb els propietaris del solar i encara no han sol·licitat llicències per construir.

 

El memorial, a la UPC

On s’edificaria l’hotel s’ubica el panell deteriorat de record als 1.700 afusellats al Camp de la Bota durant el franquisme. El nou memorial que es planeja es traslladaria al campus de la UPC. Segons l’Ajuntament, la Generalitat ultima un concurs internacional per dissenyar un monument que es diu que vol que sigui “un referent internacional” sobre les víctimes de la Guerra Civil. Fonts de la Generalitat ho confirmen, però apunten que l'anunci no es farà oficial mentre no es formi un nou Govern.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,579SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure