S’inicia la primera fase de la remodelació de la Rambleta

El passat 5 de juny van començar les obres de  renovació del passeig de la Rambleta. En aquesta primera fase, que tindrà una durada aproximada de 5 mesos, s’eliminarà el carril de circulació de sentit mar i els aparcaments situats a la calçada,  mantenint-se els que hi ha en el sauló. A més a més, es reubicaran els contenidors en dos grups i el carril bici es desviarà per la pista de la llera del riu.
 
Tot plegat, transformarà aquest indret en un lloc central de la ciutat i un nou punt de connexió amb el riu. Les obres començaran abans de l’estiu i el resultat serà la recuperació d’un espai on els ciutadans i ciutadanes podran passejar i estar-s’hi, amb zones verdes i accés al mur superior de la llera del riu.
 
El projecte, que recull algunes de les millores aportades pels veïns i veïnes en el decurs del procés informatiu previ, renovarà un espai de 17.400 m2. Les voreres s’ampliaran fins als 7,60 m i comptarà amb un únic carril de circulació en sentit ascendent, amb aparcament a cada banda.
La nova Rambleta tindrà dues zones de passeig, una a nivell inferior i una altra pel marge superior del mur de la llera, un lloc rodejat de vegetació i amb reg connectat al sistema freàtic. A més a més, serà una zona accessible, on els guals de vianants tindran una rampa adaptada i quedaran senyalitzats amb peces tàctils.
 
Preocupació veïnal per l’arbrat
D’altra banda, i arran de l’inici de les obres, un conjunt de veïns ha presentat instàncies per conèixer qui serà el futur del conjunt d’arbres que formen part del passeig de La Rambleta. Davant el rumor d’una possible tala generalitzada, s’ha generat indignació a les xarxes amb la posterior resposta per part de l’alcalde Joan Callau: “L’AMB es qui ha redactat el projecte i es mantindrà al mateix lloc tots els arbres que sigui possible i, en el cas que s’hagin de treure, trasplantar tots els que es puguin”.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,571SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure