SCHOTT Ibérica cedeix a l’Arxiu Municipal el seu fons documental

12/05/2015 – El fons de l'empresa recull documentació diversa relacionada amb la gestió de les instal·lacions, del personal i de la producció industrial, a més de nombroses fotografies aèries.

SCHOTT Ibérica, S.A., amb seu a Sant Adrià, ha cedit de forma gratuïta a l'Arxiu Municipal una part significativa del seu fons documental. El fons de l'empresa recull documentació diversa relacionada amb la gestió de les instal·lacions, del personal i de la producció industrial. Així mateix, inclou nombroses fotografies aèries de gran format que permeten conèixer l'evolució del recinte fabril i del seu entorn més immediat, ubicat en el barri de Sant Joan Baptista.

 

La construcció de la fàbrica es remunta a l'any 1953, en uns terrenys ubicats a la cruïlla dels carrers de Pi i Gibert i de Ramon Viñas, on es van bastir diverses naus i tallers. La primera denominació de la indústria fou “Aplicaciones Técnicas del Vidrio, S.A.”, malgrat que era popularment coneguda com ATEVI.

 

Des dels seus inicis, la fàbrica es va dedicar a la producció i comercialització de tubs de vidre, que una vegada processats s'utilitzaven en l'elaboració de material de laboratori, enllumenat, varetes, entre d'altres. L’empresa a finals de la dècada dels anys 70 va arribar a tenir prop de 280 treballadors.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,568SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure