S’aplaça sine die la neteja de runa al terreny abandonat de Via Trajana

03/05/2018 – El govern no convenç l’oposició per llogar el solar i no descarta que l’Ajuntament assumeixi el cost si no aconsegueix adjudicar-lo.

La retirada de la runa que des de fa uns tres anys omple un terreny municipal a l’entrada de la ciutat a través de la Via Trajana i on s’hi va insta·lar una fàbrica d’àrids fins que va caure en concurs de creditors ha quedat, de moment, aplaçada. Després d’un procés judicial que es va allargar un any i mig per tal que l’Ajuntament recuperés la possessió de la parcel·la adjacent a la parròquia de les santes Juliana i Semproniana, el ple municipal va aprovar l’octubre passat llogar l’espai. La intenció era que el llogater assumís la despesa de treure les bosses amb residus i es va decidir adjudicar a l’empresa Desguaces César, situada a una nau que és paret amb paret amb el solar municipal, però l’oposició no ha vist clara l’operació per diferents raons i ha frenat que es formalitzés.

 

Entre els motius manifestats, ICV-EUiA i Sant Adrià en Comú es van pronunciar a favor de què el terreny es destinés a usos propis de l’Ajuntament, com acollir un nou dipòsit municipal. D’altres, com Cs o MES, no els satisfeia que el Consistori el cedís a un privat durant un màxim de 10 anys. A més, alguns regidors s’han desmarcat manifestant que les bases del concurs s’havien encaminat a concedir la parcel·la a l’empresa de desballestament, un aspecte que el govern municipal nega.

 

Sigui com sigui, la proposta del govern en minoria del PSC de confiar-lo a l’única empresa ofertant que s'hi va presentar no ha passat pel sedàs de l’oposició en la comissió informativa prèvia al ple. Així, la sessió plenària d’aquesta setmana ha acceptat per unaniminat declarar deserta la licitació. L’efecte és que, per ara, no es posa data a quan es netejarà el terreny, que l’anterior inquilí va abandonar devent uns 19.000 euros en lloguers a la Casa de la Vila, que no l’ha aconseguit localitzar per cobrar-los.

 

Ara s’obre un període sense un pronòstic clar de com es resoldrà. El regidor d’Hisenda, Pedro Rivero, explica que es sondejarà un altre cop els grups de l’oposició per plantejar un nou concurs perquè un licitador s’assenti a l’espai i, alhora, el netegi. De passar uns mesos i tornar a fracassar la proposta, Rivero apunta que l’Ajuntament assumirà el cost de retirar la runa, que el Consistori calcula en uns 24.000 euros.

 

El govern local defensa que, amb l’oferta de la companyia de desballestament, s’aconseguia no tenir cotxes al carrer a l’espera de ser convertits en ferralla i diu que veu difícil trobar altres operadors interessats en instal·lar-s’hi. Tot i que l’Ajuntament no preveia fer un desemborsament per acondicionar el solar, amb l’adjudicació que ha quedat anul·lada sí que anava a compensar la despesa al llogater reduint-li l’arrendament de 3.500 euros mensuals d’estança a una mica més de 800 euros durant el primer any. Al treure la parcel·la a licitació, l’executiu municipal va pressupostar uns ingressos de 327.200 euros d’haver-se allargat el contracte durant una dècada.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,568SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure