Sant Adrià reafirma la presència dels desfibril·ladors als equipaments municipals

16/01/2015 – Protecció Civil i el Departament de Prevenció de Riscos Laborals de l'Ajuntament han adquirit 9 Desfibril·ladors Automàtics Externs (DEAs), que permetran actuar d’urgència davant una aturada cardiorespiratòria.

Protecció Civil i el Departament de Prevenció de Riscos Laborals de l'Ajuntament han adquirit 9 Desfibril·ladors Automàtics Externs (DEAs), que permetran actuar d’urgència davant una aturada cardiorespiratòria. La instal·lació dels aparells s’ha portat a terme durant la primera quinzena d’aquest mes de gener. Sis dels desfibril·ladors estaran de manera permanent als següents equipaments municipals:

 

– Biblioteca Sant Adrià

– Espai Cultural Font de la Mina

– Zona esportiva La Mina

– Ajuntament de Sant Adrià

– Casal de Cultura

– Camps de Futbol del Besòs

 

Els altres tres seran mòbils: dos, estaran a la seu de Protecció Civil i un en un cotxe Patrulla de la Policia Local que serviran per atendre in situ les emergències. A més a més, el passat mes de desembre Protecció Civil, a través de l’empres CatRisc, va formar 76 treballadors municipals per al seu ús i per a l’aplicació de tècniques de reanimació.

 

Protecció Civil Sant Adrià és pionera en el projecte de formació i ús del desfibril·lador. Des de l’any 2010, que va adquirir el primer aparell, ha format prop de 150 persones, i continua impulsant cursos gratuïts adreçats a tota la població, amb la col·laboració de l’Ajuntament, l’Obra social la Caixa i l’empresa CatRisc. Les persones interessades en aquests cursos poden informar-se a través del correu avpcsab@hotmail.com.     

 

L'objectiu d'aquesta mesura és cardioprotegir el municipi de Sant Adrià de Besòs i  donar compliment al Decret 82/2010 de mesures d'autoprotecció. S’ha demostrat que el bon ús del desfibril.lador salva vides en més d’un 60% dels casos per mort sobtada o aturada cardiaca per fibril.lació ventricular.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,568SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure