Sant Adrià promou un projecte per radiografiar a fons les seves necessitats socials

31/03/2015 – L'Ajuntament impulsa un projecte que vol analitzar tots els aspectes de l'exclusió social i comptar amb les entitats de la ciutat per aconseguir millors solucions i una localitat més inclusiva.

El passat 24 de març es va presentar la Taula d’Inclusió en el Plenari d’Entitats. Aquest projecte, impulsat per l’Ajuntament, vol ser un espai d’interlocució entre l’administració i els agents socials del territori que permeti donar una millor resposta a la ciutadania en risc d’exclusió social.

 

Es tracta d’un projecte innovador perquè proposa un enfocament global del problema: a més de les necessitats mínimes (habitatge, aliments, salut i educació formal) té en compte altres aspectes com a eines d’inclusió com són l’accés a la cultura i l’esport. D’altra banda, destaca per la seva vocació de transversalitat i cooperació entre els departaments municipals i entre l’administració  i les entitats que treballen en l’àmbit social.

 

El primer pas del projecte és analitzar la situació actual del municipi: conèixer els serveis, les actuacions i recursos existents relacionats amb la població en risc d’exclusió, els actors socials que hi treballen en aquest àmbit i els factors de vulnerabilitat existents en el territori. És a dir conèixer quin municipi tenim ara. Aquesta tasca ja ha donat el primer resultat: el Mapa de Serveis, un document intern que inclou les actuacions, ajuts i recursos que ofereixen el diferents departaments municipals consistorials.

 

Un cop feta aquesta tasca s’està treballant en dos aspectes. En primer lloc, s’ha començat a contactar amb entitats i associacions que treballen en l’àmbit de la inclusió social, per conèixer la tasca que desenvolupen, la seva visió de la situació del municipi i altres actors que treballin en aquest camp. Amb aquesta informació es completarà el Mapa de Serveis i s’elaborarà un Mapa d’Actors del Territori però també es recolliran les aportacions de les entitats sobre les línies d’actuació que s’haurien de treballar per aconseguir un municipi més inclusiu i sobre l’estructura que hauria de tenir la Taula d’Inclusió En segon lloc, s’ha començat a elaborar un Mapa Social del municipi per analitzar els factors de vulnerabilitat existents a la ciutat.

 

La participació de les entitats i associacions es bàsica per a l’èxit del projecte i perquè la Taula es converteixi en una xarxa proinclusió al territori.

 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,580SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure