Sant Adrià no tindrà Pessebre Vivent aquest Nadal

20/11/2017 – L’associació explica que les normatives de seguretat dificulten molt el seu desenvolupament i que no disposen dels recursos necessaris.

Sant Adrià no podrà gaudir un any més del seu ja tradicional Pessebre Vivent. L’entitat de pessebristes, que el 2014 ja va haver de prendre’s un descans i renunciar a l’escenificació per falta de recursos humans i econòmics, torna a anunciar aquesta decisió pels obstacles tècnics que es troba a dia d’avui.

L’associació explica que les “necessitats plantejades per les noves normatives de seguretat” dificulten molt el desenvolupament del pessebre. Comenten, per exemple, l’obligatorietat de comptar amb material ignífug, quelcom que implicaria una despesa molt alta, atès que l’entitat treballa majoritàriament amb materials reutilitzats i donats.

 

La ubicació del pessebre en els jardins del Museu d’Història de la Immigració comporta moltes dificultats per poder complir amb totes les normes de seguretat que ara s’exigeixen”, subratllen. A més, recorden, tampoc disposen “d’un lloc de treball on poder construir la escenografia que requereix la representació”. Per tot plegat, l’entitat assegura que ja va prendre la decisió de no realitzar el pessebre en la seva assemblea del passat mes de març.

 

Des de l'Ajuntament asseguren estar en contacte amb l'entitat per tal de trobar una solució a tot plegat, de cara al proper any, això sí. L'alcalde Joan Callau explica que intenten trobar un espai on els pessebristes puguin treballar durant tot l'any i guardar sempre el seu material. No obstant, lamenta que no sigui senzill aconseguir un local municipal disponible i recorda que, de fet, alguns comparteixen funcions o entitats.

Pel que fa a l'ubicació de la representació, recorda que la reforma del MhiC es va fer pensant també en el pessebre, tot i que no sembli el lloc més indicat a ulls dels pessebristes per la normativa de seguretat. “Som una trama urbana sense muntanya, no és fàcil trobar un espai estable però ho estem treballant perquè el pessebre vivent és una activitat de ciutat que està molt bé”.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,581SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure