Sant Adrià mostra la repressió dels treballadors de SEAT durant el franquisme

10/5/2013. L’exposició es complementa amb una trobada de 600 aquest proper diumenge al matí

Del 12 maig al 7 juny el Centre de Producció Cultural i Juvenil Polidor de Sant Adrià acull una exposició que mostra un dels aspectes menys coneguts de la fàbrica SEAT de la Zona Franca de Barcelona: el control i la repressió sobre les persones que hi treballaven. Es tracta d’un recorregut per la vida quotidiana, les condicions de treball, l’ambient de la vigilància i les sancions, així com els processos migratoris i la lluita sindical d’aquells treballadors que, arribats de terres llunyanes, van treballar en aquesta fàbrica i van contribuir al desenvolupament industrial, econòmic, social i democràtic del país.

La mostra ha estat organitzada pel Memorial Democràtic dels Treballadors de SEAT i pel Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Sant Adrià, el Centre Polidor, el Museu d’Història de la Immigració (Mhic) i la participació de l’Agrupació Fotogràfica Sant Joan Baptista.

A banda de la mostra, la ciutat adrianenca també s’ha preparat per a un seguit d’activitats relacionades amb l’exposició. Així, aquest diumenge (10h) hi haurà una trobada de 600 al Museu d’Història de la Immigració, a la qual seguirà una visita per l’equipament cultural. Després, a partir de les 12h, els 600 passejaran per la ciutat, entre el Mhic i la Rambleta, fins a fer-ne una exhibició fins a les 14h darrere el Polidor, a tocar del riu Besòs. L’Inauguració de l’exposició «Seat, 1950-1977. L’arquitectura de la repressió» será a les 13h. Amb tot, dimecres 15 de maig serà el torn a les 18h d’una taula rodona per parlar d'»El 600. Espanyols en trànsit al segle XX», a càrrec de Carles Vallejo i Francesc Prieto, on també es projectarà el documental 50 anys de l’aniversari del 600, de Montse Armengou i Mireia Pigrau.

Els horaris de visita de l’exposició són: dilluns, dimarts i dimecres de 10 a 14 h i de 17 a 22 h. Divendres, de 20 a 22 h. Per a visites concertades, cal contactar prèviament amb memorial.seat@gmail.com.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,568SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure