Sant Adrià incorpora un projecte de rehabilitació de llars amb persones en risc social

28/04/2015 – El projecte Àngels –Sant Adrià centrarà les seves intervencions en aquelles persones i famílies que no poden ser ateses en el marc d’altres projectes de rehabilitació d’habitatges que actualment es porten a terme al municipi. 

El passat divendres, l’Ajuntament de Sant Adrià, la Fundació Roca i Pi, la Fundació Formació i Treball i Àngels-Empresa d’Inserció han signat un conveni per tal de posar en marxa el projecte Àngels en el municipi de Sant Adrià. Es tracta d’una iniciativa que va néixer el setembre de 2010 fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament de Badalona, la Fundació Roca i Pi, el Gremi d’Instal·ladors del Barcelonès Nord i Baix Maresme – AEMIFESA i l’avui desaparegut Institut Gaudí de la Construcció. 

 

El projecte treballa per garantir a persones grans en situació de dependència i de manca de recursos o a famílies en risc d’exclusió social millores en el seu habitatge mitjançant obres de reforma, millora de les instal·lacions, muntatge d’ajudes tècniques o petites intervencions que les dignifiquen i les adeqüen a les seves necessitats. A més, pretén fomentar l’ocupació de persones en atur i formar, especialment els joves, perquè puguin desenvolupar una activitat professional en l’àmbit de les reformes, les millores en els habitatges i les instal·lacions.

 

El projecte Àngels-Sant Adrià

 

El projecte Àngels –Sant Adrià centrarà les seves intervencions en aquelles persones i famílies que no poden ser ateses en el marc d’altres projectes de rehabilitació d’habitatges que actualment es porten a terme al municipi. Comptarà amb el suport de dos treballadors contractats mitjançant un Pla d’Ocupació i l’aportació dels equips de manteniment de la Fundació Formació i Treball. Àngels – Empresa d’Inserció assumirà la coordinació tècnica i la coordinació amb els serveis socials bàsics municipals per valorar les intervencions que es proposaran per part dels professionals que identificaran les diferents necessitats.

 

El projecte Àngels –Sant Adrià es posa en marxa amb una aportació econòmica que fa el Fòrum de Municipis del Barcelonès Nord que, en l’acte de la seva dissolució, va acordar destinar els fons disponibles a la implantació del projecte als municipis que en formaven part. En aquest sentit, és el primer conveni d’un seguit que caldrà signar per estendre el projecte Àngels als municipis del Barcelonès Nord.

 

Algunes dades del projecte Àngels 2014

Al llarg del 2014 s’han programat 207 intervencions, de les quals no s’han pogut finalitzar 16 per renuncia del beneficiari, per òbit o d’altres causes no imputables al projecte i, per tant, s’han dut a terme amb èxit 191 intervencions: 98 per a persones grans, 60 per a persones o famílies en risc, 17 per a persones amb discapacitat, quatre per a persones amb malalties mentals i 12 més per a beneficiaris de diferents tipologies.

 

Aquestes 207 intervencions  s’han fet en 180 domicilis, per tant en algun habitatge s’ha fet més d’una intervenció. Les actuacions, seguint els criteris marcats pels responsables dels projecte, han consistit en petits arranjaments en la majoria de casos. Enguany, però, s’han fet algunes intervencions de cert volum en alguns habitatges que necessitaven una millora més intensa de les condicions d’habitabilitat ja sigui perquè es tractava de casos de síndrome de Diògenes, de persones amb malaltia mental que no tenien cura de la llar, o d’altres situacions excepcionals que han obligat a una inversió de recursos extraordinaris en tres o quatre casos. En general, les intervencions han consistit en tasques de pintura, arranjaments de paleta, fusteria, electricitat i  lampisteria i també s’han fet actuacions en  altres aspectes com ara compra d’electrodomèstics, instal·lació d’ajudes tècniques o retirades de mobles o neteges.

 

 

 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,580SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure