27.09.2012. Es tracta de Temps de Migracions, que tanca la proposta expositiva permanent del museu, que inclou el vagó de tren El Sevillano i l'Espai Migrar.
El proper dissabte a les 12h s’inaugura el nou espai Temps de migracions, que tanca la proposta expositiva permanent del Museu d’història de la Immigració de Catalunya (MhiC), que inclou el vagó de tren El Sevillano i l'Espai Migrar. A partir d'ara, el visitant podrà fer, a través d’aquest espai, un passeig per la història de les migracions prehistòriques fins a l'actualitat: "L'home en trànsit", ”Sedentaris i nòmades”, ”Migracions transoceàniques”, “Colonitzacions”, “industrialització… interculturalitat i diversitat contemporània”.
Temps de migracions és l’última ampliació d’una exposició singular tant pel que fa al plantejament espacial, situat a l’exterior, als jardins del MhiC, com al contingut, centrat en l’educació intercultural.El MhiC, ubicat a la masia de Can Serra, va obrir al públic l’any 2004 i ha anat ampliant el seu espai museogràfic al llarg d’aquests anys en funció de la demanda i gràcies als ajuts institucionals. L’any 2009 es va fer la primera ampliació amb el vagó de tren El Sevillano, homenatge a la generació protagonista de les migracions interiors del segle XX a Catalunya; l’any 2011 es va fer la segona amb l’Espai Migrar, una original estructura de vidre i acer que serveix de suport físic a quatre àmbits temàtics (Migrar, Frontera, Arribada i Assentament) i ara es fa la darrera ampliació amb Temps de migracions, que ofereix al visitant una perspectiva històrica del fenomen migratori.
Plafons, taules interactives, arxius sonors, fotogràfics i visuals són alguns dels elements de suport d’una proposta museogràfica pensada per a tots els públics, grans i petits, i adaptada perquè en puguin gaudir les persones amb problemes de mobilitat i amb dificultats visuals. Amb Temps de migracions es consolida la voluntat del projecte cultural del MhiC de conèixer i reconèixer el paper de les migracions al llarg de la seva història i de contribuir a la preservació de la memòria històrica del que ha estat la immigració a Catalunya, amb especial atenció a la immigració viscuda el segle XX i al fet migratori del present i el futur.