Sant Adrià estrena un circuit d’educació viària al Parc Fluvial del Besòs

06/05/2015 – El nou espai, situat sota el pont de la C-31, funciona des d'ahir i podrà ser utilitzat tant per escoles com per ciutadans a títol individual.

Aquest dimarts ha començat a funcionar el nou circuit d’educació viària sota el pont de la C-31, al Parc Fluvial del Besòs, entre els accessos de Miquel Servet i Sant Pere. Aquest espai és una eina educativa que podran utilitzar tant les escoles com els ciutadans i ciutadanes. El circuit forma part del Programa d’Educació Viària, que porta a terme la Policia Local per tal que els nois i noies coneguin els conceptes i treballin les actituds per ser vianants, passatgers i conductors responsables dels diversos mitjans de transport.

 

L’espai té una senyalització horitzontal que inclou diversos elements: STOP, cediu el pas, línies grogues contínues i discontínues, illots, senyalització obligatòria de carrils, circulació a les rotondes, etc. Es preveu que 4.492 alumnes participin en l’activitat del circuit, que es desenvoluparà durant els mesos de maig i juny.

 

Els objectius de l’activitat del circuit d’educació viària són fomentar el respecte entre els usuaris de la via pública (vianants i conductors de bicicletes); detectar les necessitats dels participants per tal de prevenir situacions de risc; treballar l’autocrítica pel que fa al comportament viari i promoure les bones pràctiques; fomentar l’aprenentatge conjunt de les famílies (pares, mares, fills, filles…) amb la col·laboració activa dels monitors del Parc Infantil de la Policia Local i adquirir habilitats per a una futura incorporació a la circulació en l’entorn urbà.

 

El nou circuit permetrà posar en pràctica els coneixements del Programa d’Educació Viària

El Programa, adreçat a alumnat de 2n, 4t i 6è de Primària, inclou una visita de la Policia Local a l’escola, unes activitats prèvies i posteriors que fa el personal docent i una activitat pràctica en el circuit d’educació viària, que ara començarà a funcionar.

 

Els continguts del Programa són el policia local; el domicili; coneixement i ús dels elements de la via pública i dels mitjans de transport; elements fonamentals del trànsit; els senyals de trànsit; normes de circulació dels vianants; el trànsit de les grans ciutats, situació actual i alternatives de millora; el conductor i la circulació en bicicleta.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,578SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure