Sant Adrià engega el tractament contra la xinxa a diferents punts de la ciutat

28/07/2015 – La pasada semana, l’Ajuntament va engegar un tractament insecticida contra la plaga de la xinxa als plàtans del barri de Via Trajana, Besòs i La Mina i al carrer de la Torrassa.

La pasada semana, l’Ajuntament va engegar un tractament insecticida contra la plaga de la xinxa als plàtans del barri de Via Trajana, Besòs i La Mina i al carrer de la Torrassa. La plaga que pateixen es deguda a la xinxa de l'espècie Belonochilus numenius d'origen americà. És el primer cop que els plàtans tenen aquests infestació i s'espera que amb aquest tractament s'eliminin les molèsties que la gran quantitat d'insectes puguin ocasionar. Cal esmentar, però, que aquest insecte no suposa cap perill per a les persones.

 

Després d'aquest tractament, caldrà esperar i veure si apareixen més generacions. Si és així, caldrà repetir aquest tractament fitosanitari. Per l'aplicació i el tractament, que tenen lloc durant les nits, s'utilitzen productes autoritzats i de baixa toxicitat. Fonts municipals expliquen que el procés de fumigació es repetirà en alguns carrers, com ara el de la Torrassa, on les queixes veïnals han continuat.

 

Originari d’Amèrica

 

La detecció d’aquest tipus d’insecte (Belonochilus numenius) es va produir a principis del mes de juliol, coincidint amb l’onada de calor. És un insecte originari del sud del Canadà, Estats Units i Mèxic, que es va detectar per primera vegada a Europa l'any 2008. Les xinxes adultes tenen una forma ovalada, més ample al centre de l’abdomen, d'entre 4,5 i 6 mm de llargada. Són de color terra, amb línies vermelles marronoses i fosques, d’intensitat i foscor variables. El cap és allargat, més llarg que ample i amb dues antenes llargues. Els ous es dipositen en el fruit del plataner i durant la primavera s’inicia el cicle vital que es pot succeir en diverses generacions fins a la tardor. Aquest insecte s’alimenta del propi fruit del plataner.

 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,568SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure