Sant Adrià demana que s’ensenyi la història del poble gitano

28/03/2017 – Sant Adrià s’ha convertit aquesta setmana en el primer municipi que insta la Generalitat a què la història del poble gitano a Catalunya s’ensenyi els escolars. 

Sant Adrià s’ha convertit aquesta setmana en el primer municipi que insta la Generalitat a què la història del poble gitano a Catalunya s’ensenyi els escolars. Tots els partits de l’Ajuntament van recolzar una proposta promoguda per Sant Adrià en Comú que reclama al Departament d’Ensenyament que inclogui l’aprenentatge als llibres de text sobre els 600 anys des què els primers gitanos van arribar al país.
La proposició, que es preveu que es debati a l’Ajuntament de Barcelona i d’altres ciutats a les properes setmanes, defensa que el Govern creï una comissió on participin entitats del món caló per elaborar els continguts que mostrin el passat, la cultura i la realitat actual de la població gitana que resideix a Catalunya.

Les entitats gitanes que han col·laborat en redactar la moció van defensar que les escoles han de combatre l’antigitanisme i “el desconeixement basat en tòpics i llegendes”. “Es busca fomentar la convivència i evitar els estereotips”, explica el regidor de SAeC Basilio Perona, d’ètnia gitana, que destaca que a Catalunya viuen entre 100.000 i 140.000 gitanos, “la minoria més gran”.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,580SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure