Sant Adrià declararà les Tres Xemeneies Bé Cultural d’Interès Local

29/07/2015 – L’Ajuntament de Sant Adrià iniciarà properament els tràmits administratius necessaris per declarar les Tres Xemeneies Bé Cultural d’Interès Local, segons va avançar dilluns l'alcalde Joan Callau.

L’Ajuntament de Sant Adrià iniciarà properament els tràmits administratius necessaris per declarar les Tres Xemeneies Bé Cultural d’Interès Local. Així ho va confirmar aquesta mateixa setmana l’alcalde Joan Callau durant el ple municipal del mes de juliol, uns dies després que la plataforma ciutadana que aposta per la conservació de l’antiga central presentés l’informe i la sol·licitud necessàries per a tal efecte i més de mig miler de signatures favorables.

La Plataforma per a la Conservació de les Tres Xemeneies va engegar una campanya de recollida de firmes després de l’inici de la darrera fase del desmantellament de la central per part d’Endesa, que consisteix, en bona part, en retirar els tubs de refrigeració que captaven aigua del mar. L’entitat ha demanat, des de fa anys, que, a més de les xemeneies i el gran edifici de turbines, es conservessin també els pantalans, quelcom que, en principi, no podran aconseguir. Per tal de evitar la seva retirada, van començar a reunir firmes fa menys d’un mes i n’han aplegat un total de 590, que van entregar el dia 23 a l’Ajuntament.

Dilluns, alguns grups van preguntar pel destí dels tubs de refrigeració i la demanda de mantenir-los; el govern local assegura que els pantalans no es troben en un estat “prou adient” per a que es mantinguin i que existeix una demanda per part del Ministeri de retirar-los. Com a solució, proposa l’executiu, quan hi hagi la nova platja i els seus corresponents espigons a la zona, pretenen instal·lar o mantenir algun símbol o racó que recordi la identitat industrial. L’entitat favorable a les plataformes, recordem, manté que hi ha tubs de refrigeració que es podrien mantenir perfectament.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,578SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure