Roger Hoyos: “L’entorn de les Tres Xemeneies ha de tenir un punt de vista metropolità i no local”

El Procés de Participació Ciutadana del futur les Tres Xemeneies ha tancat el seu primer mes de seminaris i ha arribat l’hora de fer balanç amb Roger Hoyos, president de la Plataforma. “El procés participatiu no és el que nosaltres hauríem dissenyat però millora força el de 2016. N’hi ha més sessions, més temps…tot i que trobem a faltar informació prèvia per prendre decisions importants”, valora Hoyos. Quant a l’entorn, destaca diverses propostes interessants presentades a les sessions. “S’ha plantejat la idea de potenciar el Parc Fluvial amb zones verdes concentrades i no disperses, potenciar les espècies autòctones, integrar regeneració d’una llacuna amb aigües salobroses per afavorir el creixement d’espècies de l’entorn del delta amb una petita reserva. A més a més, també ens ha agradat la idea d’una zona naturalitzada amb dunes a la platja. Encara s’ha de definir la quantitat d’hectàrees que serà d’espai públic. Vivim en una població superior a la mitjana de l’àrea metropolitana”.
A més a més, des de la Plataforma per la Conservació de les Tres Xemeneies també s’exigeixen uns estudis i necessitats de la zona “per trobar la potencialitat d’un entorn com és el de les Tres Xemeneies, i veure-ho des d’un punt de vista metropolità i no en una clau local”, subratlla Hoyos. La Plataforma també ha presentat a les sessions diverses píndoles motivadores, com la definició dels usos de la tèrmica , els quals considera que han de ser prèvia a qualsevol desenvolupament urbanístics, definir les dimensions que haurien d’ocupar els espais verds, i que haurien de ser prioritaris per davant dels habitatges, hotels, oficines o centres comercials.
 
A més a més, la Plataforma defensa alternatives diferents del mètode especulatiu de construccions d’habitatges i hotels per afrontar l’ordenació del Front Litoral.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,573SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure