Puigdemont es compromet a conèixer Venus davant les queixes veïnals

04/11/2016 – Un petit grup de veïns protesta durant la visita del president a l’Ajuntament, on va tractar la situació del barri amb els regidors, entre altres qüestions.

 

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s’ha compromès aquest dijous a visitar el barri de La Mina i conèixer la situació del deteriorat bloc del carrer Venus, davant la queixa d’un grup de veïns que ha protestat durant la visita del mandatari a l’Ajuntament.
Quan Puigdemont marxava de l’Ajuntament i s’acomiadava de membres del govern municipal i d’alguns regidors de l’oposició, un grup de cinc veïns de La Mina va apujar la veu per fer escoltar les seves queixes per l’estat de l’edifici, pendent d’un enderroc suspès des de fa més de sis anys, i que viu dies crítics des que Endesa va tallar la llum fa més d’una setmana als habitatges de dues escales de l’immoble. El president va desfer el camí, va creuar cap a la plaça de la Vila on eren el manifestants i s’hi va apropar a parlar uns instants amb ells, acompanyat per l’alcalde, Joan Callau, i altres responsables del Consistori.
El grup –en el qual es trobava el president de l’Associació de Veïns de La Mina, Paco Hernández, i la portaveu dels afectats per les expropiacions pendents a Venus, Paqui Jiménez- va cridar contra la “mala gestió política” a la que atribueixen la degradació de l’edifici i la manca de solucions per a què els veïns puguin abandonar-lo, com contempla el Pla de Transformació del barri. 
En especial, els veïns van focalitzar les crítiques en Callau, a qui també van acusar de què operaris d’Endesa desconnectessin del corrent elèctric a dues comunitats, per un suposat risc d’incendi degut, en bona part, a què la majoria d’habitatges punxava il·legalment la llum, segons l’empresa. L’alcalde va desmentir als manifestants que donés l’ordre, i va traspassar-ne la responsabilitat a Endesa.
Davant de l’enuig dels veïns, Puigdemont els va respondre que les institucions han de tractar els problemes pels quals es manifestaven i garantir la seguretat a La Mina. També va dir-los estar al cas del tall de llum als números 9 i 11 del carrer Venus, on Endesa només ha garantit restablir el subministrament a 12 de 86 habitatges, els espais comuns, ascensors i un local.
“El bloc se’ns va a terra”, li va advertir Paqui Jiménez. A la seva arribada a la Casa de la Vila, Paco Hernández va lliurar a Puigdemont un breu manifest, que alerta que “Venus s’enfonsa, igual que el Titanic, amb tots els veïns a dins”. “És inhumà”, li va expressar Hernández, que va departir uns instants amb el mandatari al vestíbul de l’Ajuntament. “Esperem que no caigui en l’oblit”, va desitjar.
El president va prometre’ls anar al barri, sense precisar una data. S’havia planificat que el cap de l’executiu català acudís ahir també a les Tres Xemeneies i, posteriorment, al Centre Cívic i el Poliesportiu de La Mina, però la Generalitat finalment només va programar la visita a la Casa de la Vila, on Puigdemont va estar-s’hi una hora.
Primerament, va intercanviar impressions amb integrants de tots el grups municipals. Van parlar, en especial, sobre la situació a La Mina, el futur de les Tres Xemeneies i el front litoral, el campus de la Universitat Politècnica i les polítiques de seguretat. A continuació, Puigdemont es va reunir amb Callau. La Mina va ser-hi molt present; a la trobada a porta tancada es van afegir el regidor del barri, Juan Carlos Ramos, i el gerent del Consorci de La Mina, Juan Luis Rosique.
Al Llibre d’Honor de l’Ajuntament, Puigdemont va deixar escrita la seva intenció d’aprofundir en el coneixement de municipis com Sant Adrià de Besòs i contribuir des de la Generalitat a la prosperitat de la ciutat.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure