Policia Nacional requisa documentació de Mossos a la incineradora del Besòs

27/10/2017 – El cos de lEstat, que ha custodiat durant un parell dhores la planta, creu que es pot tractar de material sobre l1-O mentre la policia catalana ho desmenteix.

La Policia Nacional ha requisat documentació dels Mossos dEsquadra aquest migdia a la planta de tractament de residus de Tersa, entre el barri de La Mina i el port del Fòrum. Un fort desplegament dagents del cos de lEstat ha controlat laccés a les intal·lacions i ha impedit durant un parell dhores que els documents es cremessin a la incineradora fins que han obtingut lordre judicial per procedir a incautar-la cap a les 13.00 hores.

 

La Policia Nacional sospita que, entre els papers que sanaven a destruir, podria haver informació relacionada amb el referèndum de l1 doctubre, que va acabar celebrant-se tot i que va ser suspès pel Tribunal Constitucional. Per la seva banda, la policia de la Generalitat ha informat que la major part del material confiscat édocumentació administrativa relacionada amb membres dels Mossos dEsquadra, però també hi ha informes policials i documentació diversa.

 

Els Mossos han explicat que la destrucció de documents en paper a la nau de Sant Adrià és una pràctica habitual i que es realitza periòdicament amb autorització” de la Direcció General de Policia del Govern català després dhaver estat informatitzada. El cos de la Generalitat assegura que avui es tractava duna daquestes tasques rutinàries i, a larribar a la incineradora, shan topat amb agents de Policia Nacional, que han instat els Mossos a què els lliuressin el material. En aquell moment, un comandant de Mossos ha intervingut per advertir que només els hi cedirien si una autoritat judicial els ho requeria.

 

Finalment, la Policia Nacional ha demanat autorització a lAudiència Nacional per actuar. A lespera de lordre, una quinzena dagents i diversos furgons han custodiat lentrada de la planta, mentre camions de gran tonelatge seguien passant-hi per abocar escombraries. Passat el migdia i ja amb lordre a la mà, agents encaputxats han tret diverses caixes duna furgoneta blanca que havia quedat interceptada a linterior de les instal·lacions de Tersa i se les han dut en diferents vehicles de la Policia Nacional. 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,568SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure