Planegen pintar grafitis també als sostres sota el pont de l’autopista

19/03/2018 – Els artistes Zosen i Mina Hamada pinten les columnes més grosses, a l'alçada del carrer de Santa Caterina.

 

L’anomenat ‘bosc de columnes’ continua florint sota l’autopista. Des que al 2016 es comencés a acolorir les columnes sobre les quals s’eleva la C-31, ja són un centenar les que han estat pintades per uns 25 artistes nacionals i internacionals. Aquesta galeria del grafiti amb què Sant Adrià busca guarnir l’indret alhora que el vol convertir en un  emblema de l’art urbà seguirà creixent en els propers mesos; de fet, ara es projecta decorar també una part del sostre, i transformar-la en una espècie de cúpula que vagi completant tot el conjunt.

 

El cap de servei de Cultura de l’Ajuntament, Fermín Rodríguez, explica que s’estudia pintar un primer tram del sostre que es troba en la zona peatonal que dona a l’avinguda Catalunya. “Ens agradaria que es fes durant la Festa Major”, explica, i afegeix que s’estudia el projecte, d’una dificultat d’execució superior a les pintures realitzades fins al moment.

 

L’alcalde Joan Callau defineix la idea de “Capella Sixtina de l’art urbà”. “Els hi vam plantejar el repte i l’han acceptat”, comenta Callau, que assegura que amb els grafitis es persegueix “canviar l’aspecte lleig i gris” de sota del pont de l’autopista i “transformar-lo en un lloc d’art”. L’Ajuntament hi destina uns 8.000 euros anuals en la intervenció, amb la qual ja s’han pintat la meitat de les columnes que hi ha a Sant Adrià. La previsió és que en dos anys estiguin pintats tots els fonaments que es troben al terme municipal i, segons l’Ajuntament, Badalona ha mostrat interès per decorar també els 200 del seu tram, on encara no s’ha pintat cap.

 

Amb l’ajuda de dues grues, el grafiter Zosen -afincat a Sant Adrià- i la japonesa Mina Hamada pinten els darrers dies amb motius tropicals els capitells i les columnes a l’alçada del carrer Santa Caterina, les més grosses. “És una forma de trencar la barrera que ha estat l’autopista”, opina Zosen.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,572SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure