Pares i mares d’una escola bressol de Via Trajana elaboren un hort amb material reciclat

03/06/2014 – L'equip pedagògic de l'Escola Bressol el Vuit de Via Trajana ha construït, amb l'ajuda de mares i pares i el suport de la regidoria de Medi Ambient de Sant Adrià, un hort vertical amb materials reciclats al pati de l'escola.

L'equip pedagògic de l'Escola Bressol el Vuit de Via Trajana, el barri fronterer entre Sant Adrià i Barcelona, ha construït, amb l'ajuda de mares i pares i el suport de la regidoria de Medi Ambient de Sant Adrià, un hort vertical amb materials reciclats al pati de l'escola.

 

La directora de l'escola explica com aquest projecte s'aprofita de "les possibilitats que ofereix el pati-jardí de l'escola bressol, un espai a l'aire lliure on, amb la nova eina pedagògica que representa l'hort, es vol fomentar la descoberta i l'experimentació dels infants”. “Creiem que és important que des de ben petits nens i nenes puguin observar els processos de les plantes i el que necessiten, com l'aigua o la terra i el que costa aconseguir que un aliment arribi a taula i, en aquest sentit, la proposta de l'hort és ideal" afirma la responsable del centre.

 

"La relació família i escola és molt important i un projecte com aquest permet enriquir-la. Amb el projecte de l'hort, a més, la participació de les famílies no s'acaba amb la construcció, sinó que mares i pares, i perquè no avis i àvies, poden participar en el seu conreu juntament amb els infants en un projecte intergeneracional.", explica la professora encarregada de coordinar la iniciativa.

 

El regidor de Medi Ambient i regidor de barri de Via Trajana, Gregorio Camacho, ha visitat el resultat i s'ha mostrat gratament sorprès de l'enginyós sistema ideat per les mares i pares de l'escola per no només reciclar materials sinó dotar l'hort d'un sistema de reg gota a gota.

 

Aquesta proposta d'hort de l'escola Bressol el Vuit no s'atura aquí, ja que té previst integrar-se en el programa Agenda21 de l'Ajuntament de Barcelona durant el proper curs escolar per potenciar encara més l'experiència.

 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,606SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure