Nova Rambleta per a 2019 amb canvis a la zona d’aparcament

30/10/2017 – Les obres del passeig podrien començar al setembre de 2018 i preveuen una zona verda al tram ara pres pels vehicles.

El passeig de la Rambleta canviarà daspecte en els propers anys, previsiblement a partir de 2019, si es compleixen els terminis als quals lAjuntament aspira. El govern municipal ha presentat als veïns lavantprojecte per a remodelar el passeig, en el tram comprès entre la Gran Via i el carrer Miguel Servet. Dins del pla, es preveu recomposar les places daparcament; en especial, es vol acabar amb la zona ocupada ara per vehicles dins de la franja de terra, que es contempla transformar amb zones verdes i desbarjo.

 

Volem crear àrees daparcament adequades, perquè el que hi ha ara és una àrea daparcament que cal ordenar, justifica la regidora dUrbanisme, Ruth Soto. Els estacionaments actuals a linterior del passeig no es recuperaran enlloc de la futura Rambleta. La regidora expressa que disposen de tres alternatives que consistirien en incrementar el lloc per aparcar en carrers propers.

 

Un cop rehabilitada, la Rambleta disposarà de 85 places per a vehicles, diu Soto. La intenció passa per dissenyar zones per a vehicles en sistema de semi-bateria en punts del nou espai central del passeig, que es modificarà per complet.

 

Les arrels de les palmeres han aixecat i fet malbé el paviment del tram central, així que es pensa traslladar alguns dels arbres a altres punts de la ciutat i reaprofitar-ne una part en la nova Rambleta. També es projecta renovar el mobiliari urbà, insta·lar bancs al mirador sobre el parc fluvial, ampliar voreres, segregar el carril bici per ubicar-ho a peu de calçada i establir passos de zebra elevats per tal de reduir la velocitat dels vehicles i facilitar el creuament als vianants cap a la zona ajardinada que shabilitaria a la banda que dona al Besòs i que es traça com una continuïtat amb el Parc de la Ribera, diu Soto.

 

La regidora afirma que lideal seria que les obres comencessin al setembre de 2018, un cop acabada la Festa Major, i els treballs podrien allargar-se uns vuit mesos. De complir-se el pronòstic de lAjuntament, el nou passeig estaria enllestit cap a mitjans de 2019, coincidint amb el final de lactual mandat a lAjuntament i les eleccions municipals.

 

La reforma es valora en més de 1,5 milions deuros, que es finançaran amb fons que l’Àrea Metropolitana de Barcelona transfereix als municipis. Serà la pròpia AMB qui adjudicarà la construcció, després que les línies mestres de la remodelació hagin estat supervisades amb lAjuntament. Soto explica que les obres no poden començar abans perquè la institució metropolitana ha de definir i aprovar el projecte definitiu, cosa per la qual necessita uns nou mesos de tramitació”

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,581SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure