Nous estudiants de la UB analitzen La Mina amb periodistes i veïns

26/03/2018 – Comença la cinquena edició del projecte ‘Identitats i miralls’ sobre el tractament que els mitjans de comunicació fan del barri.

Estudiants del grau de Treball Social de la Universitat de Barcelona (UB) participen en una nova edició del projecte d’aprenentatge ‘Identitats i miralls’, que organitza desdelamina.net i que analitza com les informacions que es publiquen sobre La Mina -sovint marcades pels problemes que han estigmatitzat la seva població- incideixen en la percepció que es té dins del barri sobre la seva realitat.

 

“Proposem descobrir, per mitjà d’una anàlisi de notícies, si la imatge pública que es genera crea realitat al barri”, explica David Picó, coordinador de desdelamina.net, el portal promogut per la Plataforma d’Educació Social dels salesians a La Mina. “Coincidim en què hi ha una pressió mediàtica molt clara sobre el barri, amb un relat de crònica negra, de no futur, tirant de tòpic i amb dades molt generals, i volem veure si això influeix en el barri i si provoca que els veïns pensin d’una manera molt concreta sobre la seva situació”, afegeix.

 

Aquesta és la cinquena edició del projecte, guardonat el 2016 amb el Premi de Civisme als Mitjans de Comunicació del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat. En aquesta ocasió, hi participen sis estudiants de la UB; Picó precisa que es busca sempre formar un grup reduït per “cuidar el procés d’experiència i aprenentatge dels alumnes”. A les sessions, que han començat aquest mes a La Mina, participen periodistes, associacions i col·lectius que ofereixen la seva visió, com joves del barri. “Es una forma també d’empoderar-los i per reflexionar què poden fer perquè les notícies canviïn”, diu Picó.

 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,578SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure