Monferrer demana a Belmonte (ICV-EUiA) que no passi pàgina al futur del bloc de Venus

14/5/2013. «No ens vingueu més amb excuses externes, ni dels orígens del problema, ni de les crisis finals del projecte. Estem on estem i hem de resoldre tots plegats aquest fracàs del Pla de Transformació de La Mina. I ho hem de fer, de la manera més intel·ligent i justa posible», apunta a nivell personal aquest líder veïnal de la Mina

En una carta oberta, escrita a nivell personal i sense representar ningú, el líder veïnal del barri de la Mina, ha retret al Vicepresident del Consorci de la Mina, Gregorio Belmonte (ICV-EUiA) que posi «excuses» per no resoldre d’una vegada per totes el futur d’aquest edifici, un dels temes «més penosos i dramàtics» del Pla de Transformació del barri de La Mina que porta el Consorci. «Fins ara sempre se’ns havia dit que aquest projecte no es podrà dur a terme per culpa de la crisis […] Però per a sorpresa de tots, tu [en referència a Belmonte] ens vas aportar un nou i radical argument que ho justifica tot: el del ‘pecat original’. El fet d’acordar entre polítics, tècnics i veïns l’enderroc del bloc de Venus com un element fonamental del Pla Integral de Transformació de La Mina va ser un error; més encara, és com ‘el pecat original’ que ens ha portat al fracàs», argumenta Monferrer.

«Això del pecat original és un invent teològic dels religiosos d’Israel, per intentar justificar el seu Déu, pel mal del món. Al llarg de la història ha servit al poder per justificar el mal que ells mateixos feien. Cóm és que tu, que va de polític progressista i d’esquerres, utilitzes aquest llenguatge que sempre li ha servit al poder per tirar pilotes fora davant del problema dels seus fracassos?», qüestiona el líder veïnal. «Si us plau, no ens vingueu més amb excuses externes, ni dels orígens del problema, ni de les crisis finals del projecte. Estem on estem i hem de resoldre tots plegats aquest fracàs del Pla de Transformació de La Mina. I ho hem de fer, de la manera més intel·ligent i justa possible, sobre tot, pels qui son les víctimes principals d’aquest fracàs. Això no pot comportar passar full i fer veure que aquí no ha passat res, o si ha passat és culpa del pecat original intern o d’altres causes externes», afegeix.

En la missiva, Monferrer creu que «l’únic camí intel·ligent i just és un camí de transparència i joc net, perquè és l’únic que permet la visió de les víctimes», i apunta que «les majories absolutes, ni d’esquerres ni de dretes, no són bones per ningú, perquè afortunadament vivim en una societat molt plural. I també dic que crec en la democràcia real i participativa, i per això m’agradaria, que d’una vegada, s’acabés amb tanta opacitat i tanta poca participació». «La corrupció del sistema democràtic va molt més enllà dels lladres que posen la mà a la caixa. Crec que hi ha molta gent que se’n diu ‘d’esquerres’ que hauria de tornar a posar els seus peus allà on toca», conclou.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure