Marcuello renuncia a les primàries del PSC i Callau serà el candidat a les municipals

17/06/2014 – La tinent d'alcalde creu que les primàries s'han "convocat per salvar els mobles" i que "anul·len la participació"; el PSC defensa que s'emmarquen dins el reglament; Callau ha presentat el suport d'un 57% de militants.

L’actual alcalde de Sant Adrià, Joan Callau Bartolí, serà el candidat socialista a les eleccions municipals del proper any. El passat dissabte 14 de juny va acabar el procés de recollida d'avals, dins les primàries del PSC adrianenc, per a la  presentació de candidatures a cap de llista, amb l’única presència del projecte de Callau.

 

Dins del termini establert, l'actual batlle ha presentat 122 avals, xifra que representa el 57% dels militants de l'agrupació local. Aquest “ampli suport de la militància representa una empenta pel projecte col·lectiu i del treball en pro dels ciutadans i ciutadanes de Sant Adrià”, afirma l’agrupació local en un comunicat.

 

Segons la normativa de primàries, Callau necessitava aplegar un 20% dels avals dels militants –n’ha presentat el 57%- i, si qualsevol altre militant hagués volgut presentar-se, hauria necessitat un 40% degut a la posició de Callau com alcalde.

 

Isabel Marcuello renuncia a les primàries

 

Encara que la tinent d’alcalde Isabel Marcuello va expressar fa ara un any, quan Joan Callau va rellevar a l’alcaldia Sito Canga, la seva voluntat de presentar-se a les primàries per ser la candidata local, finalment ha decidit fer un pas enrere com a forma de protesta contra un procés “convocat per salvar els mobles i l’inquilí”. La regidora considera que “no es fomenta el debat polític” i que “s’anul·la el dret a participar en un procés que hauria de ser obert”.

 

Renúncia als càrrecs orgànics del partit

 

Al marge de la declaració de Marcuello, altres regidores i membres del partit s’han unit a la reivindicació. Entre ells, Loli Ocaña, Fina López, Pepi Pérez, Maribel Granero i Joaquim Miquel i Ferran Selva, que, juntament amb Marcuello, han fet pública una carta oberta on expressen que les primàries els hi sembla un “procés descafeïnat, de confusió i tancat” perquè “només tenen cabuda els afiliats”, però no els simpatitzants o ciutadans. Creuen que les primàries s’haurien d’obrir a tothom per recuperar “credibilitat i confiança”, i no fer-es a mida perquè “el candidat/a de l’aparell del partit surti amb avantatge”. Demanen “igualtat d’oportunitat, transparència i participació real”. Els signants, a més, van renunciar als seus càrrecs orgànics del partit fa uns dies “perquè no estan d’acord amb la forma de fer” i tornen “a la base per a seguir treballant per un obertura real del partit”.

 

Tots plegats consideren que “la ciutadania ha donat un toc d’atenció” i que, després de la dimissió del primer secretari, Pere Navarro, el partit “ha de fer un plantejament molt seriós sobre com afrontar aquesta situació i no començar la casa per la teulada”.

 

El PSC adrianenc apel·la als reglaments

 

Segons ha expressat l’agrupació local en un comunicat, “el procés s'emmarca dins del reglament que el partit va aprovar i pel qual establia el procés de primàries per a l'elecció de caps de llista. L'esmentat reglament va ser aprovat pel Consell Nacional.” Marcuello, tot i així, insisteix en que “els reglaments s’han d’utilitzar sempre, no només quan convé”.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,573SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure